tiistai 29. heinäkuuta 2014

Kuuma, kuumempi, kuumin

Kesäpäivä. Ja monet muut kaltaisensa. Hiki virtaa, mutta treenaamassakin ollaan muutamasti päästy käymään, hakutreenienkin tämän kesän saldo jo tuplaantunut. Ilmoitin Donin tokokokeeseenkin taas, tällä kertaa onnea koetellaan Taipalsaarella elokuun puolessa välissä... Itikoiden määrän kuvailuun eivät nollat riitä. Erkkarissakin pyörähdettiin. Tuomari jakeli lepsulla kädellä eriä sinne sun tänne ja vaikka tuollekin. Donille EH, vähän aiemmista poikkeavalla arvostelulla. Mieltä lämmitti kyllä arvostelun alku, "High muscular condition dog...". Takapää oli muuttunut hyvin kulmautuneeksi, liikkeet hyvää, etupäässä oli sen sijaan vikaa, karva talvikunnossa ja alalinja liian nouseva.
Hakua duunailtu siis kahdestikkin. Molemmilla kerroilla treeniseurana Leena ja kelpie Erki sekä Tiina ja colliet. Keskiviikko illassa "kolmen kuusen treeni" periaatetta mukaillen. Ukot oikeassa etukulmassa, vasemmalla keskellä takana ja kolmas oikeassa takakulmassa. Ensimmäisellä kierroksella oikealle puolelle pienet ääniavut, kakkoselle ei apuja. Ykköselle upposi kuin tykki ja täysin suoraan. Haukku kiljuvaa, mutta tasottui. Kakkoselle lähti hyvin, mutta päätti kurvata keskilinjan yli u-käännöksellä joten huutelin takas. Toisella lähetyksellä malttoi upota suoraan, ja oli loisto! Kolmannelle ei ongelmaa. Kelpie tauolle tyytyväisenä.
Toisella kierroksella ukot samoissa paikoissa, kaikki ilman apuja. Ensimmäinen ja toinen oppikirja malliin aika loistavia, suoria pistoja. Kolmannelle upposi hyvin puoleen väliin, kääntyi ympäri, merkkasi puun ja jäi paikoilleen tuijottamaan ihan kun ilmeellä "mitä mä olin tekemässä?". Uudella lähetyksellä pääsi perille saakka. :'D


Sunnuntaina treenattiin samalla suunnitelmalla, ukot hiukan eripaikoissa, mutta melko sama pohja. Donia yritettiin huijata tyhjällä pressulla (aloittaa kiljuhaukun pari metri ennen ukkoa, kokeiltiin varmistaako, vai rupeaako ilmaisemaan tyhjää), mutta tyyppi kierti koko höskän kymmenen metrin päästä huomaamatta. Jokaiselle ukolle ihan superhienot pistot, ei mitään valittamista missään! Jeejee, hyvä doni!¨


Aiemmin tänään (taidettiin kumminkin ennen julkaisua siirtyä seuraavan vuorokauden puolelle) eli maanantaina iltatokot illan vähän viiletessä. Tehtiin keskenään EVL läpi, palkkasin namilla siellä sun täällä, lelupalkka luoksetulon jälkeen.
 Aloitettiin Zetalla, järjestys I-S-M. Kuunteli ja teki hyvät asennot. Kaukoissa jäätyi ensimmäiseen vaihtoon, johon vaati kaksi käskyä. Muut asennot hyviä, vähän koomaileva, mutta tarkka. Ruutu täysi kymppi. Palkkasin namilla maahan kun pysyi häiriökäskyillä. Seuraamaan tuli hyvin, eikä loikkinut. Luoksetulo vauhti hyvä, seisomisen stoppi hyvä, maahan ois voinut olla napakampi. Eteentulo ja sivulle hyviä. Tähän väliin tauko ja lelupalkka.
Ohjattu vasemmalle, oli tosi hyvä, sivulletulo hiukan vino. Lähti kumminkin hakemaan ihan kyselemättä. Seuraaminen ihan perus hyvää. Perusasennot vähän levottomia, kontakti katoili ja paikka hukassa. Seuraamisessa kontakti myös hyvää. Juoksusta pysähdykset vähän valahteli. Oikealle käännökset kaikissa tempoissa tosi tarkkoja. Nouto peruskapulalla (hyppy takapihalla a metskukin unohtu kotiin) ok, mitä nyt nostaessa pallotteli kapulaa. Palautus hyvä. Tunnariin tökkäs. Lähti hyvin, haisteli hyvin, mutta toi oman vierestä? Mur. Otin väliin yhden liikkeestä istumisen ja uudelleen tunnarin, oli hitaampi, mutta toi oman. Liikkeestä seisominen vielä ja loppupalkka.

Paljon mietittävää ja tehtävää vielä ennen koetta...


1 kommentti:

  1. Alalinja liian nouseva... :D Onhan se kauhiaa, jos koira on hyvässä, sporttisessa kunnossa :D

    VastaaPoista