perjantai 30. toukokuuta 2014

mä työnnän mun varpaat santaan

Pahoittelen lievää poissaoloa! Kokeen jälkeen on ollut treenirintamallakin aika kuollutta joten päiviteltävää ei ole ollut, tosin ei kyllä aikaakaan päivittelylle. Kamerakin ulkoillut jonkun verran, mutta tähän hätään saattte tyytyä parin viime viikon aikaisiin puhelinlaatuisiin kuviin.


Viime viikolla käytiin aksaamassa ja pienesti takapihatokoiltu. Helteiden aikaan tosin ulkoilut rajoittuneet uimareissuihin ja illalla koitettu käydä vähän pidemmillä lenkeillä. Aksassa oli mukana pätevä hurttamus. Tokoiltu takapihalla oikeastaan vaan sivulle tuloja ja kaukoja. Pari tunnaria myös hömpötelty. Sivulletuloja ilman käskyjä, eli oon vaatinut koiralta omaa aktiivisuutta. Ollaan hömpötelty vapaasti "mennään" käskyllä, josta itse jämähdän paikalleni ja odotan, että Doni hakee itse perusasentoon. Näistä palkkana leikkiäleikkiä. Ollaan tehty näitä joskus aikoja sitten, pitäisi palauttaa taas ohjelmistoon! Pari jäätymistä donin puolelta ollut, mutta pääosin tehnyt oikein mainiota työtä. Kaukoja jumppaillen. Välillä oikein hyviä vaihtoja, ja välillä taas ei niin hyviä. Hohhoijaa ja ei etene. Tunnareita pitkistä matkoista ja välillä hypynkin tai kiertojen kautta, olleet superhyviä!



Tän viikon tiistaina päästiin korkkaamaan hakukausi!! Jee! Doni oli ihan fiiliksissä :D Oli ainakin intoa jätkässä. Tehtiin melko isolla alueella joista vasen puoli melko helppoa kangasmetsää, joka nousi takarajaa kohti. Oikea puoli ihan hirveää ryteikköä, puutonta hakkuuaukeaa, ojaa ja risuja. Onneksi ei ole rullakoiraa. Donille kolme ukkoa. Ensimmäinen haamuna vasemmalle, toinen oikealla pienempänä haamuna ja tarkoitus olisi ollut tehdä kolmas niin että vasemmalla ollut ukko liikkuu ja on valmiina.  Ensimmäiselle oikein kiljasi lähtiessään. Haki hyvin, vaikka ukko oli liikkunut näyttäytymisen jälkeen. Haukun aloitti tosi korkealta ja kovaa, rauhoittui kuitenkin haukkumaan hyvää tasaista haukkua, josta ruokapalkka. Toiselle ukolle tajusi jarruttaa vähän vauhtia ja malttoi katsoa jalkoihinsa. Oli kaikki jalat tallella. Löysi hyvin ja nyt haukkukin oli jo asteen parempaa. Alkuun pari nopeeta kimeetä, josta tasoitti. Kolmannen ukon suunnitelma ei ihan toiminut. Ensimmäisellä lähetyksellä uppos noin puoleen väliin, ei saanut hajua joten lähti kaartamaan aika suorilta oikeelle ja kutsuin pois. Toisella eikä kolmannella ei uponnut mihinkään. Jäi pörräämään ihan lähelle ja ois vaan lähteny painamaan keskilinjan myötäisesti oikealle. Päätettiin antaa pieni ääniapu, jonka jälkeen kävelytin keskilinjaa pois päin ja palasin samaan paikkaan lähettämään. Nyt etsi hyvin ja upposi hiukan ukosta ohikin. Tälle ukolle haukku kumminkin erinomainen! Aloitti heti tasaisella haukulla ja maalimies haukuttikin aika pitkään. Loppupalkaksi sai pallon jota heitteli maalimiehen kanssa. Mieltä lämmittää ilmaisujen parantuminen, ollaan saatu jotain aikaiseksi, jes! Nyt pitäisi vaan päästä tekemään taas useammin ja saada koira uppoamaan paremmin taakse asti...



Tänään pitkästä aikaa tokoa siihen malliin, että voi jo sanoa treenanneensa. :D Doni teki paikkamakuun, ohjatun suuntia, zetaa ja pienet kaukot. Paikkamakuu hyvä, maahanmeno hyvä, sivulletulo ihan ok. Ohjatun suuntia tehtiin kapulat lähellä. Kuunteli joka kerta oikein, palkkasin suoraan nostoista. Oikein hyvä kelp. Zetassa paljonpaljon istumisia. Oli muuten oikein näppäriä. Seisomisen ja maahanmenot myös toimi. Yhden istumisen juoksusta jätti tekemättä. Muuten no problems. Kaukojumppa hyvää. S-i vaihdot teki hyvin. Muissakaan ei kyllä ongelmaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti