maanantai 19. elokuuta 2013

So take a step but don't look down

NUO SM - seuruu
Viikko vierähti taas ilman postailuja. Välillä pitäis kai postaillakkin, mutta minkä sille mahtaa kun ei mukamas kerkiä. Eiphän ois kerralla niin paljoa kerrottavaa. Ja muistais mitä ollaan tehty. No mutta, kokeillaan. Maanataina tokoiluja, keskiviikkona agit ja pikku tokot agien jälkeen, lauantaina tokoa ja sunnuntaina näytelmissä Heinolassa. Ainiin, ja tälle päivälle vielä vähän tokoa. Tällä hetkellä allekirjoittaneen ääni on vähän hakusessa ja meinaan yskiä keuhkot pihalle, joten taukoillaan varmaan alkuviikko aika pitkälti.. Ollaan tehty ohimennen lenkeille lähtiessä takapihalla metskun kanssa juttuja. Ollaan tehty ihan vaan nostoja pallo palkalle naksuttimen kanssa, temppuja, vauhtinoutoja sekä hyppyä ja puun kiertoja metsku suussa. Oon lisäksi lähetellyt sitä eteen tulon jälkeen vielä kiertämään puita ym. On muuten parantunut metskun ote paljon paremmaksi! Nostot nopeutuneet myös huimasti, ja vauhti oikeestaan poikkeuksetta reipasta laukkaa hakiessa sekä palauttaessa. Kirkasta valoa tunnelin päässä! 

NUO SM - seiso-maahan
Keskiviikon agit ei menny ihan niinkuin strömsössä. Ois pitäny kääntyillä tiukasti ja olla vähän hallussa, mutta kaahailu tais olla päivän sana. Laitettiin rimoja loppuun vähän matalammille, niin saatiin onnistuneitakin suorituksia. Donin treenien jälkeen jäin kouluttamaan vielä tunniksi, jonka jälkeen tehtiin pikkuseuruu pätkiä kyytiä odotellessa. Oli ihan huippuhyvä! Vähän ehkä ylivireessä, mut teki tosi tarkasti! Hitaassakin oli valppaana ja teki oikein nätisti! 

Lauantain tokoissa ohjattua, seuraamista, tunnaria, paikkaistuminen piilossa sekä vähän zetaa. Seuraaminen tosi hyvää! Hitaassa vähän haahusi, mutta korjasi pyynnöstä heti napakammaksi. Tunnaria pitkillä matkoilla, halusin testailla rupeeko mälväämään tai maistelemaan jos oon oikeesti kaukana. Teki kuitenkin tosi tarkasti, ei maistellut ja oma nousi. Paikkaistumisia tein kaksi. Varmistelin oikeestaan vaan jättöä, piiloon menemiseen asti. Ei mennyt maahan vaikka häiriökäskyjä sateli liikkurilta. Zetassa tehtiin seuraamaan lähtöjä. Imuttelin ja naksuttelin. Donilla on ollut näissä vähän löysyyttä, nyt teki hyviä. 

Sunnuntaina tosiaan käytiin näytelmissä Heinolassa. Kelpieitä oli ilmoitettu paikalle 10 kappaletta, joista uroksia oli neljä. Kolme avoimessa ja yksi valio. Tuomarina oli Igor Selimovic, kroatiasta. Doni osasi käyttäytyä yllättävän hyvin. 
"Well developed. Good size. Good expression. Enought straight back. Good balanced movement. Behind too close.Coat not condition. Good temperament." AVO - ERI3
Ihan kyllä Donin näköinen arvostelu. Viimeisen metsästys siis jatkuu edelleen.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti