sunnuntai 11. elokuuta 2013

Sotasuunnitelmaa EVLiin

Tää viikko ollaan vielä saatu viettää vielä lomaillessa ja rentoa arkea vietellessä. Huomenna karu pudotus arkeen. Olisin voinut vielä lomailla viikon jos toisenkin. Tää viikko on menny treenien osalta vielä vähän hölläillessä. Vapaapäiviä, pitkiä lenkkejä ja rentoa treeniä. Maanantaina ja tiistaina oltiin vapaalla, keskiviikkona käytiin tekemässä vähän tokoa ja rennot tekniikkatreenit agilityn puolella. Torstaina käytiin mätsärissä pyörähtämässä ja eilen tokoa ja tilanne katselmusta EVL liikkeitten osalta. Päätin myös, että Doni kisaa siellä tokon kuninkuusluokassa seuranmestaruuskisoissa syyskuun lopulla. 


Keskiviikkona käytiin ennen ageja Marikan ja kelpo poikien kanssa tokoilemassa raviradan parkkiksella. Doni teki paikkaistumisen piilossa, paikkamakuun, metskun nostoja, vähän jääviä ja kontakti juttuja. Paikkaistuminen, n 2min, oli hyvä. Alussa tosin meinaa ihan jatkuvasti mennä maahan. Lisää treeniä vaan ja ennakoivat käskyt pitää muistaa joka treenissä. Paikkamakuuta teki samalla kun Marika leikki Waaran kanssa metskulla ja palloilla. Kerran meinas lähteä. Kielto, ja meni itse takaisin maahan. Nosteltiin vähän vierasta metskua kans. Ällöttää, ällöttää. Otti kuitenkin suuhun pienen sumplimisen jälkeen, mutta pitää huonosti ja nojaa päätä toista lapaa vastaan. Saatiin sylin täydeltä vinkkejä metsku taisteluun. Katsotaan mitä saadaan aikaan. Kontaktitreeniä ihan vaan sivulla istuen. Oli aikas pätevä. 
Agilityissä tehtiin takaaleikkauksia ja takaakiertoja. Pääosin 60 ja 65 rimoilla. Rimat kesti aika hienosti tapissaan, kerran kolisteli muurin palikat alas. Oli hieno jätkä! Teki tosi nätsäköitä käännöksiä. Putkijarruakin muistuteltiin ja se oli myöskin hyvin muistissa. 


Lauantain EVL katselmusta palasteltuna liikkeittäin. Hirveästi ei olla näitä juttuja treenattu. Palkkailin joka välissä, mutta itse liikkeet tehtiin kokeenomaisesti. Seuruuta ei tehty. 

Paikkaistu n. 3min - Ei ollu näkösuojassa. Laittelin samaan aikaan ruudun tötsiä ja ohjatun kapuloita. Hyvin kesti. 
Paikkamakuu n. 5min - Piilossa, häiriönä liikkuri käveli koiran ympärillä, ei ongelmaa.
Zeta - Järjestys S-I-M, seisomisen istui kaksoiskäskyllä nousi seisomaan. Muut näpsäköitä, etenkin maahna tipahti vauhdilla. Istumisen jälkeen seurasi löysästi, paransi kuitenkin käännöksessä. 
Ohjattu - Haki vasemman. Merkille hyvin ja lähelle. Lähti hyvin kapulalle, mutta ei ottanut suuhun heti. Jäi hetkeksi seisomaan kapulan taakse, otti kuitenkin suuhun ilman uutta käskyä ja toi vauhdilla. Edessä vino. 
Hyppynouto metskulla - Lähti hyvin, kapulalla mietti ennen kuin otti suuhun. Piti löysästi ja nojasi päätä toiseen lapaan. Edessä suora, tiukensi otetta. 
Tunnari - Tehtiin melko pitkällä matkalla. Kapulat sekaisin, ei missään järjestyksessä. Otti oman heti kun sattui kohdalle. Palautti laukalla(!!) suoraan eteen ja piti tiukasti kiinni. 
Ruutu - Aika tyylikäs! Hienosti merkille ja lähelle merkkiä. Ruutuun meni aikalailla keskelle ja jäi seisomaan(hyvä doi!) seuraamaan tuli tarkasti oikeelle paikalle. 
Kaukot - Ei ihmeempiä, teki hyvät vaihdot. 

Nyt siis treeniohjelmassa erityisen treenin kohteena: 
 -Paikkaistumisen jäämiseen varmuutta
 -Paikkamakuuseen muita koiria käskytettäväksi
 -Zetan asennot varmemmaksi, ettei sekoittele
 -Ohjattuun varmuutta kapulan ottamiseen, eteen suoraksi!
 -Metskun sotasuunnitelma erikseen, paljon nostoja ja superpalkka. Kierrätystä ym temppuja kapula suussa.
 -Ruudussa pitää muistaa kriteerit paikasta, ettei valu etureunaan ja palkkaus pitää muistaa taakse.
 -Kauko asentojen jumppausta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti