sunnuntai 21. heinäkuuta 2013

Täytetettä kalenteriin

Viikko kulki taas aivan siivillä! Miulla ei ollut viime viikolla konetta käytettävissä, ja päivitykset on jääny.. Viime viikolla oltiin taas aktiivisella päällä, maanantaina tokoa ja juoksulenkkiä, tiistaina aloteltiin vähän kattelemaan esineruutu juttuja, keskiviikkona agia, torstaina tokoa, perjantaina tokoa ja lauantaille vielä esineruutuiltiin. Tänään vaan vieteltiin vapaapäivää. Ja tämän viikonlopun ehdoton iloisuuden aihe on, että saatiin suostuteltua kuski nuorten sm-kisareissulle! Jee!
Keskiviikkona lähdetään ihan huippuporukalla mökkeilemään pariksi päiväksi! Mukaan on lähdössä Ella ja Elvi, Hanna ja Luka, Emma ja Kiusa, Sini ja Jehna ja tietty meidän hovikuvaaja ja tuleva hovikuljettajakin Miira! Maanantain tokoista ei kirkasta muistikuvaa. Ja treenipäiväkirjaan kirjoittaminenhan on yliarvostettua. Kukaan nyt sellaisiakaan muista joka päivä kirjoitella. Tehtiin kumminkin kaukoja, ohjattua ja tunnaria. 

Tiistaina aloiteltiin vähän miettimään vähän esineruutua. Käskysanaakaan en meinannut millään keksiä, valikoitiin kuitenkin käskyksi "nosta". Aloiteltiin aluksi metsänlaidalla kahden erilaista kangasta olevan hanskan kanssa ihan vain esineen nostamista mulle. Toinen hanka oli sellaista liukasta "ulkoilukangasta ja toinen oli työhanska. Hyvin keksi heti jujun! Seuraavaksi lähdin viemään vähän jo metsään. Oltiin aika helppokulkuisessa metsässä, vein vähän kiertäen n. 20m päähän koirasta ja näytin vielä hanskaa ennen laittamista koiralle. Palasin Donin luokse ja lähetys "nosta" -sanalla. Sinkosi suoraan hanskalle ja toi eteen, pätevä jätkä! Seuraava samalla tyylillä, mutta pidensin matkaa n.40 metriin. Sama juttu, lähetyksestä suoraan hanskalle, vähän haisteli, nosti ja toi kovalla vauhdilla suoraan käteen. Jes! 

Keskiviikon agilityt hyviä! Tehtiin pientä radan pätkää johon kuului mm putkelta vedätyksiä, eli putken jälkeen ohjaaja on jo menossa putken jälkeen suoritettavan hypyn takana jatkamassa matkaa. Donilla tulee tosi herkästi näissä kohtiin rimoja alas kun on vaan niiiiiin kova kiire. Mun on kuitenkin ite joissain paikoissa pakko jättää koira tekemään itse, koska oon niin tajuttoman hidas ja kykenemätön liikkumaan. Kattelin videolta kohtaa jossa juoksuvauhti tuntui päätä huimaavalta ja en tiennyt kykeväni juoksemaan niin kovaa, todellisuudessa vertauskuva "täi tervassa" oli vähän lähempänä liikkumistani. Mutta asiaan, tosiaan rimat lenteli nytkin. Muutaman uuudestaaannn - toiston jälkeen alkoi keskittymään ihan hyppäämiseenkin kun tajusi, ettei homma etene minnekkään kolistelemalla. Tehtiin myös seinään päin hyppyjä, joissa Doni kieltää herkästi jos lähden itse liikkumaan muualle. Saatiin ihan onnistuneitakin toistoja kun vaan maltoin odottaa. Palkkasin seinää kohti lelulla kun irtosi. Kontakteja ei olla tehty aikoihin. Pitää varmaan käydä muistuttelemassa, kun menin ilmoittamaan jätkän kahdelle agilityradalle Mikkeliin ensi viikon launtaille. Viime kerralla kun ollaan kontakteita tehty, ohjelmassa oli ihan törkeää possuilua etenkin puomilla... 


Torstaina ei ollut hakutreenejä, joten esineruutuiltiin keskenämme toisessa metsässä lenkin yhteydessä. Maasto oli vähän mökisempää kun edellis kerralla. Ei vaikuttanut kuitenkaan työskentelyyn mihinkään. Mukana samat esineet kuin edellisessä treenissä. Ensimmäinen taas ihan helppo, näytin esineen ennen maahan laskemista ja etäisyys reilut 20m. Lähti hyvin ja teki suoran piston. Toisella vähän vaikeutin. Kävin viemässä esineen samalla tavoin kuin edellisen, mutta hiukan pidempään matkaan. Kun tulin Donin luo, käveltiin hiukan "linjaa" myöten edestakaisin, kunnes palasin samaan paikkaan lähettämään, lähti ja eteni tosi hyvin, hiukan ennen hanskaa otti tuulesta hiukan hajua ja paineli suoraan hanskalle! Hyvä jätkä! Lopetin tähän. 

Perjantaina takapiha tokoa, ohjelmistossa merkkejä tavallisesti ja vähän varioituna, hyppynoutoa kanssa vähän erilaiseen tyyliin. Tehtiin myös tunnaria ihan tavalliseen tapaan. Merkkiin kehiteltiin uusia suoritustapoja, jottei ihan tylsistyttäisi. Lähetin vähän merkistä takavasemmalla olevan puun kiertämään ja kierrosta suoraan merkille. Näitä tehtiin merkin paikkaa ja kierron suuntaa vaihdellen ja tuli tosi näpsäköitä merkkisuorituksia, Vau! Tätä treeniä pitää tehdä useemminkin ja kuvata blogiin videotakin! Hyppynoutoa metskulla ja puun kierroilla. Olipa kerrassaan pätevä jätkä! lähetin ensin taas kiertämään puun hypyn kautta ja samalla heitin matkalle kapulan, jonka poimi tullessaan takaisin hypyn kautta, vaikka olin noin viisi metriä sivusuunnassa hypyn takana. Tästäkin tehtiin eri variaatioita, ainut tiukka vaatimus oli että sekä meno- että paluumatkalla hypätään. Muutaman kerran meinasi tulla ohi, mutta lisäkäskyllä korjasi samantien! Tunnaria tehtiin ihan tavalliseen tapaan, kapulat ympyrässä pitkässä ruohikossa ja lähetys pitemmästä(n.20m) matkasta. Työskenteli tosi hyvin, vieraita ei maistellut ja joka kerta tuli oma! Lähti ja palautti reippaalla laukalla.2 kommenttia: