lauantai 13. huhtikuuta 2013

While you're making all the same mistakes

En oikein osaa sanoa mun omaa mielipidettä tän viikon treeneistä kokonaisuudessaan. Keskiviikkona aksat meni päin puita, torstaina ensimmäiset haun ilmasu treenit oli loistavat ja tän päivän tokot ihan keskiverto hyvät. Paljon hyvää, mutta myös paljon huonoa. Tekstin sekaan sotketut kuvat peräisin maaliskuulta, näkymä oli tosin samanlainen vielä viime viikolla. Nyt alkaa jo vähän näkymään kesän merkkejä, kyllä se sieltä tulee. 
Jos nyt aloitetaan pikatsekkauksella keskiviikon ageista. Oma fiilis hukassa jo hallille mentäessä, jalat hellinä työpäivän jäljiltä ja toivoin jotain helppoa, simppeli ja mukavaa. Vaan eikö mitä, treenin teema: "Tässä teille "rata" ja tehtävänä suorittaa 1,5min omavalintainen ja suunnittelema rata". Ahaa. Puoltoista minuuttia kuulostaa yllättävän vähältä, mutta nopean koiran ja huono kuntoisen ohjaajan kanssa se on ikuisuus. Ensimmäinen puoli minuuttinen oli hyvä, sen jälkeinen minuutti yhtä tuskaa ja vääntämistä. Ratasuunnitelmat loppu puolen minuutin kohdalla ja loppu räpellettiin jotain rumaa. Oli siellä kyllä kulma "hyviäkin pätkiä". Ainakaan itsestä ei tuntunut hyvältä. Sanoisko plussaksi että keinu oli ok, koira kääntyi ja kepitkin oli melko hyvät. Muuten ei sit sen kummempia. Itse palailin sellaiseen huitomis ohjaus tekniikkaan, Donin hampaat kävivät kolmesti aivan käden vierestä ja ohjaajan asenne oli täysin hukassa. 
No, ensi viikkoon ja sitten kunnolla? 


Torstaina päästiin sit testailemaan vihdoin tulisko Donin lajiluetteloon yksi laji lisää? Otin pari viikkoa sitten selville harrastusmahdollisuuksista ja sainkin melkein heti yhteydenottoa eräästä ryhmästä johon päästäisiin tutustumaan. Busseiltiin iltapäivästä kaupunkiin ja käytiin lenkkeilemässä Stefin ja sheltti Rion kanssaja talsittiin sitten samalla treeneihin raviradan parkkikselle. Meillä oli ilmaisutreenit. Doni on tehnyt muutaman kerran aiemmin tällisiä treenejä. Tehtiin niin että "keskilinjan" molemmille puolille meni ukot lelujen kanssa ja lähetin itse vuorotellen molempien luo ja liikuttiin samalla eteenpäin. Doni oli superhieno, vaikkei olla tehty aikoihin! Lähti hyvin kaikille ukoille ja haukkui ilman taukoja juuri niin pitkään ennen kuin maalimies palkkasi leikkimällä. Tehtiin neljä toistoa, kaksi molemmille. Hieno doi!
Tänään tokoiltiin sateessa(kesä tulee<3) pellon palasella joka oli "hiukan" märkä. Kumisaappaat on pop. Tehtiin istumisia ja maahanmenoja kuivahkolla alustalla, koska kelpien mielestä hiukankin märkä maa on hyi ällö, eikä voinut alkuun kuvitellakkaan istuvansa. Loppuun teki kuitenkin ihan hyviäkin, märästä huolimatta. Tehtiin myös ruutua, merkkiä ja tunnaroitiin omaa piilotellen ja vaadin tuomaan eteen asti. Ruudut ihan ok. Ensimmäisellä jäi etupuolelle, mutta lisäkäskyllä haki sisään ruutuun. EVL- malliin toimi myös! Lyhyemmillä matkoilla kuitenkin. Merkki yksittäisen ei taas mitenkään lähteny toimimaan, plääh! Lähti kiertämään merkkiä joka kerta eikä erillistä stop käskyistä huolimatta jäänyt taakse vaan tuli multa päin katsottuna joka kerta merkin oikealle puolelle. Kädell' ohjattuna ja metrin-kahden matkalla oli vielä ok, joskin melkein käveli... Tunnaria etti hyvin lumikasoista ja ruohon seasta, mutta toi mulle tuominen. Tippuuu, tippuu. Pudottelee eikä pidä kunnolla kiinni ja eteen käskystä tulee noin metrin päähän. Viimoset alko olla pudottelun kannalta jo ok, mutta ei tuonut edelleenkään tarpeeksi lähelle ja vaatii lisäkäskyn.

2 kommenttia:

  1. Tuossa Koiramme lehteä selatessa pisti tuttu koira silmään. Doni siellä taisi vilahtaa? :)

    VastaaPoista