maanantai 2. huhtikuuta 2012

Riemuidiootit mätsäröimässä

Juupa juu, pyörähdettiin siis eilen, sunnuntai päivän ratoksi mätsärissä pitkän talven jälkeen. Karvakorvat olivat myös sitä mieltä että talvi oli aivan tarpeeksi pitkä aika unohtaa miten käyttäydytään ihmisten ilmoilla, jossei agilityhallia lasketa. Meno oli ajoittain kuin eläintarhassa, kun kävelin kahden koiran kanssa. Niin ja muistutin läheisesti jonkin sortin karusellia. Kalle oli kuitenkin sisäistänyt pitkän talven aikana sen että kaikki on kavereita. Kertaakaan ei tarvinnut rähistä kenellekkään eikä tarvinnut kuin kerran muristakkaan vaikka se pyörikin mukana kun kelpie apinoi ystäviensä kanssa ja yritti tehdä tuttuun tapaansa tuttavuutta vähä liiankin läheisesti kaikkien kanssa. 

Kehässä molemmat osasivat kuitenkin käyttäytyä melko mallikkaasti, ja saivat jopa punaiset. Kumpikaan ei kuitenkaan yltänyt lähes 30 punaisen koiran joukosta jatkoon, vaikka mystisesti kelpie taituroi itsensä 8 parhaan joukkoon. Stefille vielä iso kiitos Kallen esittämisestä punaisten kehässä, sekä kuvista. :) Kannatti lähteä vaikei palkintoja tullutkaan.Lauantaina tehtiin taas vähän tokoja, seuraamisia, ruutuja ja avon kaukoja. Taas oli asenne kohillaan ja teki kivasti! Seuraamisessa hinkattiin tota poikittamisongelmaa jälleen ja miun mielestä tuli kyllä ihan nättejä pätkiä vaikka vähän painoikin. Ruudut haki jostain syystä vähän turhan paljon oikeaan laitaan mutta muuten ihan jees, joka kerta pysyi kuitenkin sisäpuolella. Kaukot myös ihan jees, alussa pikkasen ennakoi maahanmenoja eikä ois malttanu istua mutta kun rauhottui niin oli hyvät! Videoitakin taas vaihteeksi. 

5 kommenttia:

 1. Hei, kopea kelpie sinulla ja kivan näköistä tokoilua siellä!

  Saanko udella miten aloitit a) seuraamisen treenaamisen, kun tulee noin innokkaasti mukana ja b) kaukot, ettei koira liiku juuri milliäkään? Olen tässä alkanut miettiä erilaisia treenitekniikoita, joita sitten seuraavan koiran kanssa käyttäisi ja kartutan vaihtoehtoja...

  Kivaa pääsiäistä!

  VastaaPoista
 2. Tosi kiva vire ja ilme seuruussa, myös asento hivelee silmää! Pitäkää toi :)

  VastaaPoista
 3. Isot kiitokset kummallekkin! :) Ja Bea: Me ollaan treenattu seuraamista vähän joka tavalla, imuttamalla, naksulla ja sellasilla perusasento-askel-perusasento-palkka systeemeillä. Parhaiten meille toimi ehkä naksutin yhdistettynä tuohon perusasento-askel-perusasento tekniikkaan. Kaukot opiskeltiin eka imuttamalla niin että vedän koiraa namin perässä että sen jalat kestää paikoillaan, siitä sitten vaan ruvettiin matkaa pidentämään. Meillä aika ilkeesti palkka jää joka kerta saamatta kun jalat liikkuu enemmän, etenkin jos koira liikkuu eteenpäin. Silloin oon vaan sanonu "oho" ja ollaan otettu uusiks niin että alkaa onnistumaan.

  VastaaPoista
 4. Doni tekee kyllä tosi ihanasti hommia! :) Mistä oot hommannu nuo tötteröt ruutuun?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noi on ostettu paikallisesta urheilukaupasta ja nuo on jonkinlaisia jalkapallo tötteröitä, mutta käy loistavasti :D Noita taitaa löytyä ihan perus kaupoistakin esim prismat, tarjoustalot?

   Poista