torstai 30. kesäkuuta 2016

Ei oo mitää mikä ois näin nättii


Ollaampas oltu alkuviikko aktiivisina! Koirille on ollut kaikenlaista tekemistä. Päivisin ihminen on käynyt toissa ja koirat ovat joutuneet totuttelemaan koko päivän yksinoloihin. Meillähän on ollut sen puoleen hyvät oltavat, kun melkein kokoajan on jompi kumpi ollut koirien kanssa kotona ja niiden ei ole tarvinnut viettää kovinkaan pitkiä aikoja yksin. Pisimmillää normaalissa arjessa niille on tullut aika lailla maksimissaan 4h yksinolo pätkiä. Nyt ovat olleet alkuviikon reilun 8h mittaisia päiviä keskenään, sisustus on säilynyt ja äänitteen suurimmat piikit olivat juomassa käyntiä ja sen jälkeistä ravistelua. Hyvä pojat! Enää ei niin paljoa jännitä jättää niitä lauantain 10h työpäivän ajaksi. 

Työpäivien jälkeen on käyty pikaiseen keräämässä koirat ja kamppeet mukaan ja suoraan treeneihin. Maanantaina molemmille tokoa, tiistaina molemmat hakumetsässä ja keskiviikkona Riskin kanssa paimentamaan. Tänään ollaan vaan vaihdettu asentoa sohvannurkasta toiseen. Doni kävi aamulla oikomassa lihaksiaan hierojalla. Se on ollut hiukan jäykän oloinen etenkin maahanmenoissa niin ajattelin käyttää tsekattavana ennen SMien viimeistä treenirupeamaa. Osasi käyttäytyä ja antoi uuden ihmisen käsitellä hienosti. Löytyi "tokokoiran jumeja". Oikea kylki oli kireänä ja vasemmalta puolelta lantio. Jumikohtiin sai laseria ja antoi nekin käsitellä auki oikein hyvin. Nyt pari päivää vähän rauhallisemmin ja sitten kovaa menoa! 


Riskin parin viikon takaisista upeista tokokuvista isot kiitokset Hannalle! :) Riski puuhasteli maanantaina vähän alokkaan juttuja lävitse. Saatiin kerrankin hyppykin mukaan, ihan hyvä kun se on ainut asia mikä ei tunnu toimivan. Tehtiin alkuun liikkuroituna pieni seuraamispätkä, luoksetulo, kaukot ja hyppy. Seuraaminen oikein kivaa! Vähän meinasi lähteä keulimaan, mutta paikkaili myös itse hyvin. Perusasennot ihan super täpäköitä. Luoksetulossa ei kummempia, kehuin ehkä turhan riemukkaasti luoksarin jälkeen, lähti RÄYH kelpien suusta. Puutuin napakasti, loppuajan oli hiljaa. Kaukoissa ennakoi taas sivulle tulon, tämä tehotreeniin tälle viikolle. Miten näitä ei meinaa ikinä muistaa... Hypyllä kolautti rimaa ja yritti lähteä räyhäämään sille rimalle että koitas nyt perkele kestää niillä kannakkeillasi. Tuli lisäkäskyllä hiljaa sivulle, tästä pelkät kehut. Uudelleen tehtynä hyvin. Tähän väliin tauolle. 

Doni puuhasi kontaktiasioita ja oli ihan pätevänä! Merkin bongauttamisen jälkeen meinasi olla vähän vaikeaa. Pienen keskusteluhetken jälkeen muistui taas kelpien päähän että niistä merkeistä voi luopuakin. Lopputreenin hieno ja pääsi tekemään loppupalkatuksi pienennetyn ohjatun ja oli ihan hallinnassa! ;) 

Riskin toiseen settiin vahvisteltiin maassa köllöttelyä kaukojen jälkeen ja sitä hyppyä. Hypyllä ensimmäinen taas huono, vaihdettiin "hyppy" käskystä luoksarin "tänne" käskyyn ja tadaa, ongelmaa ei näy. Poimi myös vaikeammista kulmista hypyn. Jos tätä vielä kerran ennen tiistaita ehtisi tehdä, niin että saisi jo ensimmäisen onnistumaan. 


Hakumetsään pääsi Donikin pitkästä aikaa! Voi sitä kelpien riemua. Donille löydöt molemmista etukulmista, väliin yksi tyhjä ja loppuun vielä löydöt molemmille puolille. Niin tykkään tästä koirasta. Oli ihan liekeissä, mutta hillitsi kuitenkin, eikä esittänyt mitään hölmöilyjä! Okei, voisihan se juosta suorempaa ja tulla tyhjältä pois ensimmäisillä kehotuksilla. Mutta hyvin pelittää. Ilmaisut aika lennokkaita, mutta rauhoittui haukkumaan jokaisella nätisti ensimmäisten ilohaukkuräjähdyksien jälkeen. Tyhjän jälkeinen löytö oli umpparissa ja sekös kummastutti kelpietä. Keskilinjalta näki onneksi hyvin piilolle, annoin itse ratkaista pulman. Kerran tuli jo pois, toisella lähetyksellä pörräsi varmaan useamman minuutin piilon lähellä jo pohti pienet kelpien aivot puhki, että mites tänne päästään. Pari kertaa potkikin etutassuilla piiloa. Lopulta päätti ratkaista ilmaisemalla. Hieno tyyppi!

Riski teki ensimmäistä kertaa ilmaisutreenit metsässä. Alkuun oli vähän probleemaa palautusten kanssa ja Riski louskuttaa kymmenen metrin päässä että tuu nyt hakemaan tää perkuleen rullas, en varmasti nosta. Parin toiston jälkeen osasi kuskata käteen asti ja viimeisillä näyttikin jo ihan ilmaisulta! Näytöille vei jokaisella hienosti ja käyttäytyi maalimiehillä hyvin. Tehtiin yhteensä 6 toistoa.


Keskiviikkona käytiin Hannan ja koirien kanssa Muuramessa paimentamassa uudessa paikassa. Ihmistä vähän jännitti mennä vieraiden silmien alle, kun ollaan aiemmin käyty aina samassa paikassa. Turhaan jännitin. Meitä oli vastassa mukava ihminen ja mukava paikka. Riskikin oli ihan fiksulla päällä. Kaasu ei hirttänyt kiinni kertaakaan. Pari kertaa meinasi lähteä lapasesta kaarella, mutta sain pysäytettyä, wuhuu! Erävoitto. Puuhailtiin ihan perus hallintajuttuja ja kuljetusta. Miekin sain hyviä vinkkejä omaan toimimiseen ja yksi maahanmenon ongelmakohta selätettiin pelkästään takomalla miun kalloon ajatus tilan antamisesta lampaille. Jos lampaat ryysii miusta ohi kun jään seisomaan paikalleni niin oikea työkoira niputtaa lauman toisestakin suunnasta kasaan jos ohjaaja ei hoida omaa tonttiaan. Valaisevaa! Uutta kertaa odotellessa tehdään molemmat ajatustyötä!


4 kommenttia:

 1. Ihania treenikuvia! :) teillä ollut tosiaan aktiivinen alkuviikko. Huippua että tyypit pärjänneet pitkät yksinolot tyytyväisinä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Välillä pitää reippailla niin voi sitten hyvillä mielin linnoittautua sohvan nurkkaan ja vetää kelpieit kainaloon. ;)

   Poista
 2. Kolme viimeistä kuvaa valikoitui tämän postauksen suosikeiksi! (:

  VastaaPoista