maanantai 20. heinäkuuta 2015

Perfect time gotta let it flow, you know


Takaisin blogin parissa! Ollaan puuhailtu kaiken näköistä ja kaiken lomassa vaan oleiltukin. Viime postauksesta jäi vielä yksi iloisuus mainitsematta, meistä tulee syyskuussa Jyväskyläläisiä! Kepo sai opiskelupaikan kaupungista ja onhan sitä raahauduttava mukaan ;) Eli Jyväskylä voisi ilmiantaa itsensä treeniseuraksi syksystä eteenpäin.

Riskillekin tulee mittariin ihan parin päivän sisään jo 5kk, mihin tää aika häviää? Viime viikolla oltiin vähän treenivapaalla, tai ei nyt varsinaisella vapaalla, mutta vapaapäiviäkin on mahtunut kalenteriin. Tiistaina käytiin ryhmätreeneissä tykittämässä agiliitoa ja oli muuten  hieno Domps! Innostuneena naputtelin kisailmot sunnuntaille Orimattilaan. Harmittavan vähän kisoja lähialueella tai ne sattuvat töiden kanssa päällekäin. Donista on kuoriutunut varsin mainio agility kaveri. Kulkee minne ohjataan ja mielentilatkin pysyvät aikalailla kohdillaan.

Perjantaina käytiin myös hallilla pyörähtämässä. Doni on tehnyt viimeaikoina paljon ratatreeniä, niin tehtiin vaihteen vuoksi vähän tekniikkaräpellystä ja keppikulmia. Doni hoitaa! Hieno kelps.
Riski pääsi myös vähän leikkimään ja hömppäämään. Ihan hienosti se putkissa juoksentelee. :D Eipä olla oikeastaan muuta tehtykään, mutta ei tarvitsekaan.


Käytiin myös yksissä tokotreeneissä kattelemassa vähän ajatuksella niitä uusia sääntöjuttuja. Päädyin nyt tekemään ruudun merkittömyyden pelkällä "eteen" käskyllä. Siinä sitten sopii vain toivoa että kelpie tykittää ensinäkin oikeaan suuntaan ja pysähtyisikin vielä. Tarkkuutta pitää ehkä "hiukan" hioa. No, kovaa se lähtee ja lähtee ainakin ilman merkkibongauksia.
Uusi ohjattu-merkkinouto häsellys vaatii enemmän ajatuksia. Olin jo aiemmin päättänyt tehdä tämän pelkillä "ota" käskyillä (ohjattu vasen-oikee) ja pienillä käsimerkeillä. Mutta kun kelpie ei tajuuuuu. Miksei muka pidä pysäytyksestä singota viidenteen ulottuvuuteen? Käsimerkit siis vielä pienemmät ja pitää palkkailla eteenpäin kapuloille lähtöä. Sitä ei kyllä olla tehtykään. Isot plussat merkinkierrosta, ei arponut tai jarrutellut ollenkaan!

Riski sai hömppäillä myös. Kapulan pitoa, vauhtinoutoa, ruutua ja paikallaoloja. Pidot on ok jos pysyn koiran tasolla, ylöspäin katsoessa loksahtaa leuka auki. Vauhtinoutoa tehtiin nyt ihan kunnolla niin että appari heittää kapulan vielä pidemmälle. Saatiin kelpielapsi juoksemaan takaisinpäinkin. Nyt on tupannut jäädä seisomaan kapula suussa paikoilleen jos en auta mitenkään. Ruudussa namikippo, ja sinnehän se kipittää jo pitkästäkin matkaa. Paikallaoloja "rivissä" omaan tahtiin tehtiin ja palkkailin, mutta ei kiinnostunut yhtään muista vieressä olleista koirista. Hyvin pysyy pieniä aikoja istumassa sekä makuulla.


Mitäs muuta meille? Doni oli viikonlopun mökillä uimassa ja Riski teki vauva"esineruutua". Vein lelua metsään piiloon pennun ollessa puussa kiinni ja laskin irti etsimään. Hyvin tykittää ja jopa ihan nenä auki.


Sadepäivän aktiviteetitSatamassa käyttäytymässä ja opiskelemassa ettei kaikki ohikävelevät ole parhaita ystäviä ja kaikkia ei voi rakastaa.

3 kommenttia:

 1. Jippii, tervetuloa Jyväskylään! :D
  Meillä asustaa siis nyt 10kk vanha bokseri narttu Siiri ja 3v ranskanbulldoggi uros Sisu. Treenataan agilitya, tokoa, peltojälkeä ja koiratanssia. Pitääpä sit nähdä joku kerta, esim. treenien merkeissä?

  VastaaPoista
 2. Hehhe meillä oli kans kaupunkimenoja Tyynen kaa ja toinen ois halunnu rakastaa kaikkia aika kovasti :D

  VastaaPoista
 3. Mekin haastettiin teidät - http://kaaponagi.blogspot.fi/2015/07/haaste-hankokuvin.html

  VastaaPoista