torstai 7. marraskuuta 2013

Karhunpoika sairastaa

Hmh hmh... Meillä sairastellaan, joten mistähän sitä aloittaisi. No, Doni rupesi oksentelemaan sunnuntaina puolenpäivän aikaan kun oltiin kaupungilla. Oli oksentanut heinän sekaista limaa kahdelle eri matolle ja keittiöön. Oli kuitenkin ihan normaalin oloinen kun tultiin kotiin ja käytiin vielä Ellan ja Elvin kanssa lenkkeilemässä ja treenaamassa iltapäivällä ja oli ihan normi reipas poika. Kotiin tullessa meni makoilemaan ja vähän ajan päästä rupesi kävelemään ympäriinsä vähän levottoman oloisesti ja istuskeli ihan luimussa. No ei mennyt kauaa kun aloitti oksentamisen. Iso kasa heinää alkuun ja sen jälkeen useamman kasan limaa/vaahtoa joiden seassa treeninameja. Illalla oksensi vielä kahteen kertaan, yöllä kerran. Aamulla soitto lääkärille ja saatiin aika neljän jälkeen illalla ja ohjeena yrittää saada ruutalla vettä alas. Ei ihan onnistunut, ja kaikki ruutattu vesi tuli hetken viiveellä limana ulos. Oksenteli pariin kertaan vielä päivällä ja oli ihan vaisu. 
Nesteet tippuneet kauniisti kaulalle, mutta onneksi on kissakaveri

Eläinlääkärillä kyseltiin mietittiin, otettiin verikokeet ja varmuuden vuoksi myös haimatestit, koska oksentelu oli ollut niin rajua. Koira oli jo melko kuiva joten laittoivat suoraan suoneen tipan. Verikokeissa ei mitään ihmeitä, punasoluarvot koholla, joka viittasi kuivumiseen. Samalla laitettiin myös nahan alle niskaan nestettä. Haimatestien tulokset tulivat, Donilla haimatulehdus. Vetää edelleen sanattomaksi ja kysymyksiä enemmän kuin vastauksia. No, Doni on nyt loppuelämänsä mahdollisimman rasvattomalla ruokavaliolla. Tauti toivottavasti saadaan nopeasti hoidettua antibioottien ja muiden lääkkeiden avulla pois, mutta on herkkä uusimaan, siksi tuollainen ruokavalio. Eniten ehkä mietityttää mistä tuo tauti on tullut? Doni ei ole ylipainoinen, liikkuu paljon ja syönyt säännöllisesti normaalia koiran ruokaa(j&v kana-riisi). Perinnöllinenkään ei ole. 

Parempaan pöin kuitenkin selvästi mennään, tiistaina käytiin ottamassa vielä verikokeet, joista tarkastettiin ovatko punasoluarvot normalistuneet, sekä nesteyttämässä. Nyt on ruvennut juomaankin itse normaalisti. Ruokana pari rkl puuroksi keitettyä riisiä monta kertaa päivässä, jonka sekaan ollaan saatu jo pikkuhiljaa ruveta sekoittelemaan raejuustoa ja koiran purkkiruokaa. Pikkuhiljaa siirtyen normaalimpaan ruokavalioon. Doni rupeaa syömään nyt royal canin gastro intestinal low fat ruokaa, jossa rasvaa 7% ja kaikki ylimääräinen treeninameista alkaen on kiellettyä... Doni on onneksi pikkuhiljaa palaillut omaksi itsekseen. Selvästi jo pirteämpi ja lähtee takametsään(hihnassa....) jo ihan mielellään.10 kommenttia:

 1. Ootko nyt ihan varma, ettei ole ylipainoinen? Kuvien perusteella minun silmääni voisi olla vähän ylimääräistä.. Livenä en ole koskaan tosin nähnyt, niin vaikea sanoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi tosi mukavaa jos ensinnäkin uskaltaisit tulla tälläisiä asioita kertomaan omalla nimelläsi, anonyymien kommentteja en jaksa oikein noteerata, nimettömänä on helppo tulla sanomaan. Mutta tosiaan, koirassa ei ole ylimääräistä. Sen kylkiluut tuntuvat ihan normaalisti ja on normaalipainoinenkin. Voit toki itse tulla kokeilemaan.

   Poista
  2. Niin ja jos tosiaan tämän postauksen kuvien perusteella mietit, niin sillä on aika paljon nestettä vielä näissä nahan alla.

   Poista
  3. Minä en nyt kyllä ihan ymmärrä, että missä anonyymi näkee ylimääräistä. Kuvien perusteella on hankala lähteä huutelemaan, kun ei asioista tiedä mitään. Olethan tietoinen, että kelpieuroksia on monen tyyppisiä sporttimalleista näyttelymalleihin, ja ei, tämä koira ei ole mikään näyttelylihapulla. Huolimatta siitä, että näen Donin livenä useammin kuin sinä anonyymi tulet näkemään, Doni ei näytä mitenkään perin kuvissa lihavalta. Doni kuitenkin treenaa aktiivisesti, joten aika työn saisi Veera tehdä, että koira olisi lihava. Lihaksikas koira kun ei ole ylipainoinen, vaikka rungossa olisikin massaa.

   Poista
  4. ???

   Kuuluukohan neiti/herra Anonyymi mahdollisesti tähän kastiin joiden mielestä koiran kylkiluiden tulee törröttää että se on "sopivan kuivassa kunnossa"... Doni ei oo ylipainoista nähnytkään, se on atleettinen ja täysin sopivan painoinen. Mites siinä erkkariarvostelussa sanottiinkaan, "In good working condition." ;-)

   Poista
  5. Sanoisin, että hyvin asiatonta tulla huutelemaan kuvan perusteella koiraa ylipainoiseksi, kun omistajalla on huoli koirastaan. Tilannetajua pikkuisen kiitos!

   Paranemisia Donille ja omistajalle jaksamista.

   -Hanna

   Poista
 2. Paranemisia Donille c:

  VastaaPoista
 3. Moi! Voi miten kurja kuulla Donin sairastamisesta.... koittakaahan jaksaa <3 tiedän oikein hyvin huolen, päivä kerrallaan, elämä jatkuu kyllä vaikka sairaus jonkun aikaa vaivaakin taka-alalla. Sinne se pian jääkin! Terkut Tosca-siskolta ja Riitalta

  VastaaPoista
 4. Voi Donia :'( Kaverini karjiksella oli keväällä haimatulehdus.Se myös liikkui paljon, oli normaalipainoinen/hoikka ja silti haimatulehdus tuli. Allergioiden takia oli jo hyvin rajoitetulla (samalla vähärasvaisella) ruokavaliolla, joten siinä mielessä vähän yllätys myös.

  Paranemisia Donille ja jaksamista molemmille!

  VastaaPoista
 5. Kiitoksia tsempeistä! :) Doni on parantunut tosi hyvin, ollut koko tän viikon jo ihan normaali oma itsensä ja on päässyt nyt jo lenkille ja juoksemaan irti.

  VastaaPoista