maanantai 21. lokakuuta 2013

Kurota kiinni siihen haaveeseen, Tokonuorten valmennusviikonloppu

Mistäs sitä taas aloittaisi. Huippu viikonloppu. Huippujätkis Doni, mahtavat koutsit, hyvä seura ja paaaaljon vinkkejä sekä treeni-ideoita. Näillä jatketaan? Kerettiin käsitellä viikonlopun aikana melkolailla kaikki EVL liikkeet juurta jaksaen ja vinkkejä saaden, tehtiin hauskoja häiriötreenejä sekä Donille vähän kuunteluharkkaa. Donin mielestä oon vaan tuomassa sitä treeneihin ja kisoihin, hän kyllä osaa. Puretaampa viikonloppu nyt sitten palasiin. Koutseina koko viikonlopun tuttu "päävalmentaja" Riikka Pulliainen, lauantaina Pernilla Tallberg ja sunnuntaina Katariina Kainulainen. KIITOS loistavista vinkeistä taas. Postauksen kuvista kiitos Noora ja Suvi! Kaikki viikonloput kuvat löytyvät täältä.


Perjantaina suunnattiin jo aamulla junalla Helsinkiin Suvin ja bc Zoomin luokse, josta Noora nappasi illemmalla meidät kyytiin matkalla Kennelliiton hallille Klaukkalaan, jossa järjestettiin kaikki viikonlopun koulutukset. Helppoa, kun oltiin koko ajan samassa tilassa. Ihan hyvät puitteet tuolla on treenata, valoisa, tilava, LÄMMIN (<3) ja iso peili! Ainut miinus liukas matto lattia, vauhtiliikkeiden takia vähän huono. Donin menoa ei kuitenkaan haitannut. Perjantaina vaihdeltiin kuulumisia, tuloksia, mietittiin tavoitteita ja kuunneltiin lisäinfoa ihan oikeasta valmennusrenkaasta, sinne hakemisesta, kriteereistä yms. Vähän ärsyttää asua täällä päin! Pilkottiin myös ryhmissä liikkeitä paloihin sen mukaan mitkä kaikki osat oikein pitäisi koiralle erikseen opettaa. Illalla hotellille illalliselle ja käytiin kuun paisteessa vielä lenkillä koirien kanssa. 

Lauantai aamuna sit reippaana treenaamaan! Jakauduttiin ryhmiin. Aamupäivä oltiin Riikan kanssa. Meidän ryhmässä neljä koiraa ja jokaisella  omaa treeniaikaa 25min ryhmäliikkeiden lisäksi. Aloitettiin mun toiveesta kehääntuloilla. Doni oli yllättävän näppärä ja muutaman haahuilu huomautuksen jälkeen oli selvästi mukana paremmin. Pyörittiin vähän "kehää" ympäri koiraa "seuruuttaen" sisääntulo käskyllä tiiviillä välimatkoilla. Oli hieno! Kehääntuloihin muistettavaa: Ennen pannasta irrottamista napakka käsky ettei kerkeä lähteä sinkoilemaan, kontakti pitää vaatia ennen liikkeelle lähtöä ja koiran huomio minuun. 
Jatkettiin samaan syssyyn normi paikkaistumisella ja - makuulla. Paikkaistuminen about 2min. Doni oli hyvä ja ryhdikäs. Tuijotti tiiviisti piiloa. Nyt ei valahtanut makaamaan kehään palatessa. Mutta jos näen koiran ilmeestä että rupeaa valumaan, muista kehua koiraa, että pysyisi varmasti istumassa 
Paikkamakuu (n 4min) myös hyvä. Käskytys evl malliin, kesti hyvin muiden käskyt(pysyi kontaktissa!!) Menee lonkalle melko pian kun olen mennyt piiloon, mutta Riikka oli sitä mieltä ettei kannata ruveta puuttumaan, jos en halua. Pisteisiin ei vaikuta kumminkaan, kunhan vain pysyy rauhassa. Sivulle kaksoiskäsky, mutta positiivista että kesti hyvin muiden käskytyksen.

Yksilöissä aloitettiin kaukoilla. Oli melko korkeassa vireessä, joten "oikea ongelma" ei tullut näkyviin, vaikka kuinka yritettiin. Haettiin siis apua vajaisiin asentoihin. Esiintyi kuitenkin pientä etenemistä, etenkin s-m vaihdossa. Muista tehdä tekniikkaa näihin lisää! 
Sitten Riikan pyynnöstä muutamia liikkeitä(yritettiin samalla väsyttää Donia kaukoihin, ei onnistuttu :D) Seuraaminen tehtiin käskytettynä EVL malliin. Oli ihan loisto! Tosi makeeta, tiivis, kontakti pysyi, ei häiriintynyt mistään. Pieniä kauneusvirheitä muutaman perusasennossa, jäi hiukan vinoon. Koutsikin kehui. Jes Doni! 
Sitten Zetaa, tässä pieni pullahtamisongelma oikealle käännöksissä, joka ei näy normi seuruussa. Järjestys I-M-S. M ja S hyvät, I olisi voinut olla hiukan napakampi, mutta ei ollenkaan paha. Kesti taakse kävelyt ongelmitta. Seuraaminen hyvää, paitsi noi oikealle käännökset tuli näkyviin. Hieno tekniikka niiden korjaamiseen. Pari askelta seuraamista, jonka jälkeen pieni tasajalkaa hyppy 90 astetta oikealle. Vähän nauratti miten tää voi muka toimia, kun ensimmäisellä kerralla Doni kävi varmaan viiden metrin päässä. Rupesi kuitenkin heti tsemppaamaan ja parilla viimeisellä oikein painoi jalkaa vasten kun rupesin kääntämään.

Iltapäivällä Pernillan kanssa, tehtiin pelkkiä yksilöitä. Doni aloitti ruudulla. Katseltiin mitä mieltä tästä ollaan. Merkillä hyvä. Meni lähelle merkkiä. Ruutun lähetys myös hyvä, samoin kun paikka ruudussa. Seuraamiseen tullessa vähän liukui pohjan takia, mutta ei kummempia.
Tämän jälkeen koitettiin katella vähän tunnaria, Donihan siis hyppää kapuloille aika vauhdilla. No, hyppäämisen kitkemiseen ei saatu vinkkejä, ei ole kuulemma aikaisemmin tällästä tapausta ollut... Palattiin siis sunnuntaina Riikan kanssa tähän. 


Lauantaina käytiin vielä illalla reilu 4km lenkki Serenan rinteillä ja metsissä ja koirat sai juosta vapaana. Ainakin Doni ja Zoom painoivat minkä kerkesi. Illalla oli hotellihuoneessa aika väsynyt kelpie, mutta kyllä myöskin väsynyt ohjaaja. Niin paljon uutta ja vinkkejä. Sunnuntaina kuitenkin aamusta samalla innolla hallille. 


Sunnuntaina aloitettiin tekemällä taas kimppatreenejä. Tehtiin erilaisia häiriötreenejä. Aloitettiin ihan että koira oli sivulla eikä saanut reagoida Riikan käskyihin tai luoksetulo käskyihin. Doni kesti yllättävän hyvin ja tsemppasi itseään ja piti kontaktin koko ajan. Kerran lähti Riikan lässytyksestä sen luokse. Muuten oli tosi napakasti. Sitten jätettiin koirat maahan. Tehtiin vähän aamujumppaa hyppimällä ensin x- hyppyjä n. 1om koirien edessä, jonka jälkeen sama juttu n metrin päässä koiran takana, ja kyykkyyn ylös sarjalla jatkettiin :D Doni kesti tosi hyvin maassa koko ajan. Tän jälkeen jätettiin koirat istumaan riviin ja mentiin itse noin kymmenen metrin päähän. Riikka yritti taas saada koiria lähtemään/saada ne menemään maahan samalla saatiin itse toistella odotus -käskyä ja kehua koiria. Doni kesti istumassa koko ajan. Hieno! Loppuun koirat istumassa rivissä, niin että joku kutsuu koiransa aina pois rivistä. Sain(jouduin) kutsua Donin ensimmäisenä pois rivistä, jonka jälkeen vein takaisin. Tämän jälkeen viereinen koira kutsuttiin, johon ei reagoinut. Mutta sitten reagoi riikan käskyyn, josta lähti mun luo. Ja samalla rivistä lähti tolleri uros(joka on muutenkin karkaillut ihan yksilöjutuissakin enkä ymmärrä miksei se nytkin ollut liinassa kun se ei ole ohjaajallaan kunnolla hallussa) joka yritti tulla rähisemään Donille. Doni tuli kuitenkin suoraan mun luokse ja sain sen tietty kiinni. Ohjaaja ei kuitenkaan saanut omaa koiraansa kiinni ja siinä se sitten pyöri meidän ympärillä rähjäämässä j koitti hyökkiä päälle. Tosi kiva hei. No, onneksi sai koiransa kiinni ja joutuinkin sitten liinaan (huh). Vietiin koirat vielä takaisin riviin. Doni kesti lopputreenin, muiden treenit ja lähtevät koirat tosi hyvin. Jopa Riikan yli-iloisen kimityksen kesti vaikka häntä heilui kovin. :D 


Sitten toisena koirakkona yksilöjuttujen pariin. Tehtiin kokeenomaisena ohjattu, hyppynouto ja tunnari. En palkannut välissä. Ja hohhoijaa sanoisinko. Ohjattu eka. Merkillä meni melko kauas, merkiltä lähtiessä ÄÄNI. Mitä hittoa Doni. Okei, haki hyvin vasemman, palautus törmäsi... Hyppynoudossa lähti hyvin ja nosti vaikean metskun hyvin. Törmäsi taas kuitenkin takaisin tullessa. Vähän vino myös. Tunnarista en taida ees kirjoittaa mitään. Läjähti keskelle kapuloita, maisteli kaikkia, ei lähtenyt palauttamaan ja jäi pureskelemaan kapulaa...... Tästä huomautin. 
Jaaa sitten paloiteltiin. Oon miettinyt ton palautuksen vaihtamista sivulle tuloon, mutta en oo uskaltanut itse ruveta tekemään asialle mitään. Nyt saatiin kuitenkin hyvät vinkit ja suosittelut että kannattaa tosiaan vaihtaa suoraan sivulle tuontiin. Muuten ohjattu ja metsku kuulemma jees. Tunnariin nyt sit läjäpäin vinkkejä. En tiedä mistä tuo maistelu on peräisin, ei ole tehnyt piiiiitkään aikaan. Ja nyt sitten oikein kunnolla. Elikkä tunnariiin: 
  • Miljoonatunnaria kuureina - lisää varmuutta etsimiseen ja oman ottamiseen
  • Shhh- jarrukäskyä hiukan ennen tunnari kasaa ja itse lähellä, toimii, pomput jäi heti pois.
  • Koiralle paaaljon lisää itseluottamusta(=treeeniä) 
Iltapäivällä tehtiin Katan kanssa kuunteluharjoituksia Donille, jotta saisin sen kuuntelemaan mitä mä kerron sille. Käskettiin myös opettaa koiralle kosketus esim käteen jotta ois vähän enemmän messissä ennen "tuijottelu" liikkeiden alkua(ohjattu, ruutu). Doni oli alkujärkytyksien jälkeen aika hyvin kuulolla! Pitää tehdä näistä kokonaan oma postaus. :) 

1 kommentti:

  1. Teillä on selvästi ollut taas opettavainen ja tehokas treenivkl. Oon niin iloinen, että pääsitte mukaan, todellakin ansaittu paikka teille! :) :) Ja voi taivas mitä kuvia Donista, hymyilyttää ja sydän sulaa!! <3

    VastaaPoista