tiistai 20. marraskuuta 2012

Aina ei voi voittaa, eikä edes joka kerta

Ei taaskaan mitään uutta, ja blogi elää hiljaiseloa päivitysmotivaation ja päivitettävän suhteen. Pahoittelut taas kerran lukijoille venähtäneistä väleistä. Marraskuussa ollaan päästy jo puolen välin yli ja ainoastaan pimeää ja märkää on jatkuvasti. En tykkää. Kouluun lähtiessä on pimeää ja sieltä tullessa pimeää. Kuvata ei ole pystynyt ja treenitkin ovat jääneet aika minimiin. Sen takia päivitettävääkään ei ole oikeastaa ollut. Lauantaina käytiin kuitenkin pitkästä aikaa mätsärissä molempien otusten kanssa ja sunnuntaina epiksissä Donin kanssa
Lauantain mätsäristä on jopa muutama laatu kuva, ettei nyt täysin kuvattomaksi jäädä. Pikaisena tulospäivityksenä, kummallekkin punainen nauha ja ei sijoitusta. Donista tosin olen ylpeä, Stefi esitti poitsun ja osasi jopa käyttäytyä. Aiemmin Donilla on ollut vähän ongelmia tehdä mitään muiden kanssa jos minä olen paikalla, mutta nyt käyttäytyi ihan kohtalaisesti jo!

Agia ollaan nyt treenailtu normisti. Tuntuu että ollaan silti vaan menty takapakkia käännösten kanssa. Kelpie tunttuu kerta kerralta vaan lentävän pidemmälle hypyiltä ja sunnuntain kahta episrataa en halua edes analysoida sen tarkemmin. Sanotaanko vaikka että kaarrokset olivat pitkiä, koira ei tuntunut reagoivan mihinkään ohjaukseen ja ohjaajakin oli jäässä. 

Tokossa ollaankin ehkä menty eteenpäin ja tuntuu että voittajan jutut alkaa kerta kerralta olla paremmin kunnossa. Ainoita suurempia ongelmia taitavat olla tunnari(yllätys) ja kaukot. Muuten hiomista vaille hyviä. Ruudusta seuraamaan tuleminen on tosin, krhm, lennokas? :D Tunnari toimii pienillä kapula määrillä (1-4 kapulaa), jonka  jälkeen menee turhan säheltämiseksi ja alkaa nostelemaan mitä sattuu. Pienillä määrillä tekee kuitenkin hyvin hommia. Kaukoissa pään vaivaa tuottaa s-m vaihto. Ei kestä takatassut paikallaan millään, steppaa, steppaa. Ihan lyhkäsellä matkalla toimii, mutta pidemmällä rupeaa siirtelemään. Kyllä tää tästä!
Donin mielipide koko touhusta, jälleen

4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Doni yrittää kertoa mulle, että tää touhu on aivan sieltä ja syvältä :D

   Poista
 2. Moikka!

  Mun on pakko kysyä sulta pari juttua.

  Jotkut koirakirjat on täynnä juttua "Kelpie: paimenviettinen koira, energinen, tarvitsee paljon virikkeitä ja liikuntaa ja johdonmukaisen koulutuksen " joo tää kaikki on ihan ok, kaikkihan tarvitsee johdonmukaisen koulutuksen, mutta "ei sovellu ensimmäiseksi koiraksi, ei suositella lapselle koiraksi". Mitä se tarkoittaa? Onko lapsi 10vee vai 13vee?
  Jos kelpien haluaa, tarviiko olla monen oman koiran takaista kokemusta ja ikää ainakin 18 vuotta? Riittääkö 13-16 vuotta ja hyvä perhe josta löytyy aktiivista tekemistä ja liikkumista, harrastelua ja kokemusta kursseilta ja hoitokoirista, sekä jonkin verran taitoa kouluttaa?
  Mitä sä olet mieltä, (nyt 16 vuotiasko olet?) millaista oli hankkia kelpie nuorena, oliko se niin kamalaa? Vaikeaa? Ihanaa?

  Koirakirjojen puheet on masentanu mut, onko oltava niiin vanha?
  Hihi, kiiitos! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon vähän koirakirjojen kanssa erimieltä tosta jatkuvasta ylitsepursuavan aktiivisuuden toitottamisesta. Tottahan nuo on, että kelpieltä löytyy paimenviettiä, on energinen ja tarvitsee virikkeitä. Mullehan Doni tuli ensimmäiseksi koiraksi vuosien mietintöjen jälkeen, ja olinhan mä kuitenkin puuhaillut muiden koirien kanssa koko pienen ikäni. Ja tulee mieleen useampiakin kelle kelpie on tullut ensimmäiseksi koiraksi. Kuitenkin tosta kouluttavuudesta oon ehkä suht samaa mieltä, ihan helppoja otuksia nuo eivät kuitenkaan ole ja oppivat helposti vähän oikomaan siinä mitä on sanottu. Itse olen ton pääosin kouluttanut, ja tosiaan olen tällä hetkellä 16, eli olin vasta 14 täyttämässä Donin meille tultua. Ikäjuttua en osaa kommentoida, koska tiedän nuorempiakin(reilu kymmen vuotiaita) jotka pärjäävät hyvin oman koiran kanssa, kun taas välillä tuntuu, että joku täysi-ikäinen on ihan hukassa homman kanssa.

   Voin kirjotella sulle vaikka sähköpostin kautta lisää, laita vaan viestiä jos kiinnostaa: verrkku[at]hotmail.com :)

   Poista