maanantai 6. kesäkuuta 2011

Tiedättekö mitä, nyt alkoi loma!

Mikäpä sen ihanempaa, loistavat säät ja LOMA<3 Juuri oikeaan aikaan ja oikeilla säillä varustettuna, tätä on ootettu viime syksystä asti ja nyt se taas on, reilut 2kk täysin vapaalla!
Tämähän johtaa suoraan siihen että treenimotivaatio lähtee ennätysmäiseen nousuun ja pitää yritellä hiukan toppuutella ettei joka päivä jotain tehtäis, mutta kun kerrankin tahdon! Lajilla ei niinkään väliä, kaikki kelpaa juoksusta tokoiluun. Ainut vaan että ollaan niin laiskoja Donin kanssa(krhm, ja kuka oli) ettei kehdata mitään noin yliarvostettua harrastaa joten tyydytään vaan tokoilemaan, agiliitelemään ja tietenkin hakuilemaan mikäli joku vapaaehtosesti haluaa koiraa metsään piiloon odottamaan tullaanko hakemaan vai ei ja sitten jos tullaan niin kamalan kimeän haukun saa korviinsa, vapaaehtoisia? Toko ja agility on helppoa ekaan tarvitaan oven avaus ja toiseen ehkä jopa kyyti lappeenrantaan, helppoa eikö.
Mistäs alotetaan, epiksissä käytiin Kallen kanssa toukokuun viimesenä keskiviikkona, älkää kysykö päivää. Ja joo, empä sen kummempia edes jaksa tästä selitellä, hylky haettiin kisaavien radalta ja näin. Videotakin löytyy mutta se on niin raakaa katsottavaa ettei sellasia saa julkisissa blogeissa saa esitellä, kiitos Miiralle kuitenkin kuvauksesta :D Tyydytään siis ratapiirrokseen (jossa mittasuhteet päin ties mitä) ja selityksiin. 
Niin, siis alku onnistui hienosti, vaikka eka rima lentelikin, kolmosen jälkeen jäin kuitenkin taas haaveilemaan ja koira missäpä muuallakaan kuin kontaktilla. Päästiinkin sitten kepeille toiseen väliin jonka jälkeen otettiin alusta, nyt löyty eka väli ja vauhti oli hitusen parempaan päin. Putkesta löytyi väärä pää mutta puomilla hienot pysähykset. Aalle päästiin melko hyvin ja sen alastulosta en mitään muistakkaan. Putkesta löyty taas väärä pää ja tällä kertaa vika mitättömässä ohjauksessa. 11 hypylle päästiin hienosti ja loppu olikin juuri niinkuin pitikin, irtosi hienosti eikä muutakaan epämääräistä sattunut.  

Sitten Donin treenauksiin. Maanantaina oli agilityt, meni todella upeesti enkä enää muista milloin viimeeksi karattiin radalta tai saatiin hepuleita että oltais jouduttu jäähylle, hienoa! Ei tehty varsinaisesti mitään radanpätkää, yhtä putki-putki-putki-putki hässäkkää mikä oli mainio koska ohjaaja sai vaan vähän esittää aktiivista ja koira vaan tykitti, hieno lapsi! Tehtiin vähän hyppytekniikkaa mitä pitäis pikkuhiljaa alkaa tekemään ja pari kertaa rengasta niin että toinen pitää hihnasta ja jarruttaa jos meinaa mennä sivusta, eihän pelpie nyt sellasta yrittänyt. Doni fiksuna tiesi että paljon kannattavampaa mennä renkaasta.
Keskiviikkona Ella&Elvi tuli kyläilemään ja Miira tietenkin hovikuvaajana mukana matkassa, iso kiitos taas! Donille pidettiin uimakoulua, kakarat piti hauskaa, treenattiin pikkusen tokoa ja tehtiin pari hakuakin. Ekaks treeniselostus ja sitten kuvia: Tehtiin ainoastaan hyppyä sillä se on hengissä taas. Ei mitään kummosempaa, hyvin toimi. Ella toimi sitten poikien softaushiekka montussa/ryteikössä meidän maalimiehenä koska sieltä löytyy parhaat piilot. Kaks eri piiloa, ekalla näki koko matkan mihin meni ja lähti hyvin ja kovaa suoraan ukolle. Piene innostamisen tarvis haukkuun. Toisella kertaa ei nähnyt kuin vilauksen mutta silti etti tosi hyvin! 
Uimakouluunkin Doni joutui ja nyt löytyy siis uimataitoinen tai siis uimaan uskaltautuva kelpie täältäkin :D

Torstaina käytiin taas aksailemassa, halli oli kuin sauna, mutta kumpikin tykitti! Jopa Kalle jaksoi hienosti vaikka aluksi aattelin että käydään vaan testailemassa esiintyykö tänäkin kesänä lahnailu ongelmaa. Kuitenkin siis molemmilta tosi hyvät treenit! Kalle alotti ekaks tekemään yhden ohjurin avulla avokulmia kepeille koska oon huomannu että ne on paljon vaikeempia aina ollu sille... Nyt kuitenkin onnistu lopuksikin ilman ohjuria hienosti jopa suoraan putkesta. Kalle teki kans kontakteja ja rengasta hiukan et jäin ite taakse, hyvin kuitenkin toimi nääkin!
Doni taas teki hyppytekniikkaa 10 ja 20 senttisillä hypyillä suorassa, kertaakaan ei kolauteltu eikä muitakaan ongelmia syntynyt. Keppejä tehtiin ohjureilla, ekaks kuus keppiä, teki hienosti ja kovaa eikä yrittäny tulla yli eikä ali. Sitten vähennettiin neljään ja naksuttelin sisäänmenoja takaaleikkauksina, irtoamisina, persjättönä, valssilla. Oli ihan super, vauhti oli huimaa eikä pää noussut ollenkaan, palkka lensi pallona ja toi jopa takasin. Ehkä tää mein nouto-ongelma kohta ratkeaa.
Nyt kuitenkin vielä siis keskiviikon kuvia Miiralta!
11kk tatteilu kuvaa

Maalimiehen ilmeestä voi päätellä paljon :'D

2 kommenttia:

  1. Upeita kuvia! Doni alkaa olla jo ihan äijän näköinen! :) Hauskaa Kesää molemmille! :) Näyttelyissä varmaan törmätään!

    VastaaPoista
  2. Kiitokset välitetään kuvaajalle ja Doni kiittelee myöskin :) Hyvää kesää teillekkin päin!

    VastaaPoista