perjantai 28. tammikuuta 2011

Treenausta pakkaskeleissä.

Vautsi, positiivisesti tuli yllätyttyä blogiin sisään kirjauduttaessa, ollaan saatu nimittäin kaksikin uutta lukijaa seuraamaan meidän ei ehkä niin erikoista menoa :D Mutta tervetuloa! Kommenttejakin olisi kiva lueskella.
Doni, melkein 7kk poseeraus.
Mutta joo olihan meillä taas asiaakin, taas on ei niin mukavat pakkaset kerinny nousemaan vähän väliä melkein 20 asteeseen eikä ulkona viitsi kauheammin treenailla ja hihnalenkeilläkin tuppaa kylmä tulemaan. Parina päivänä on pakkanen kuitenkin laskenut ilman järkyttävää lumisadetta kuitenkin melkein nollaan ja silloin ollaankin lenkkeilty rutkasti erilaisilla mettäteillä.  Metässä kuitenkin hiukan huono kävellä mikäli ei tahdo rämpiä puolen metrin hangessa, jota me emme ainakaan tahdo harrastaa. Jäällä oli aivan loistavat moottorikelkka ladut aivan kuin tehty käyttöömme, mutta luontoäiti ei ollut ihan samaa mieltä ja yhtenä päivänä odottikin upea yllätys kun huomasin rantaan mennessämme että jään päälle oli noussut kivasti vettä, joten sielläkään ei ole nykyään kauhean mukava kävellä joten mukavuuden haluisina taidetaan suosiolla pysyä poissa.

Treenaamis mahkutkin aika pieniä, meidän kylältä löytyy nimittäin tasan yksi kenttä joka on aurattu ja jossa pystytään treenailemaan. Ollaan myös tossa meidän omalla kujalla hiukan treenailtu mutta sekin on "varattu" pikkulasten leikkeihin kuuteen asti jonka jälkeen viitsitään mennä vasta lapsirakkaan kelpie lapsen kanssa siihen touhuilemaan, loistavaa häiriö treeniähän tuo toki olisi muttei kelpie mies pysty mitenkään keskittymään makkaroihin eikä leluihinsa mikäli kiljuvia pikku lapsia juoksee edestakaisin, mikä ei kyllä ole edes ihme, en minäkään pystyisi. Mutta joo tokoiltu ollaan siis sen verran mitä ollaan keritty. Pääosin aika perusjuttuja, pieniä pätkiä seuraamisia, lyhyitä paikallaan oloja ja luoksetuloja.
Seuraaminen on tällä hetkellä aika hyvällä mallillaan, vire on kohillaan ja kontakti kestää. Hiukan saisi tiiviimpi olla mutta muuten aika jees.
Paikallaanolot sekä maaten että istuen toimii edelleen, tää on ollu ehkä aina meidän vahvin osaalue, ellei agilityn odottamista lasketa.
Luoksetulosta on meille tällä hetkellä muodostunut se The Ongelma. Donin mielestä luoksetulossa ei tarvita jarruja vaan voi suoraan juosta Veeraa päin, like thisttp://veerr.kuvat.fi/kuvat/Doni/MVI_9518.MOV. Ton korjaamiseen ollaan saatu nyt jonkin näköisiä neuvoja yhden foorumin kautta että miten voisin lähteä tota korjaamaan, vielä en oo kerinnyt kokeilla mutta viikonlopun aikana ois nyt tarkotus koittaa miten toimii. Kaukoja ollaan kanssa duunailtu naksun kanssa, tosin vasta niin että olen n. metrin päässä koirasta polvillani. Mutta joo, muuten kaikki vaihdot onnistuu paitsi maahan-seiso on hiukan hitaan puoleinen vielä.

Temput on kanssa sellasia joita ollaan kaiken järkevämmän puutteessa treenailtu ja otan ilolla vastaan uusia ideoita siitä mitä voitais seuraavaks koittaa. Tällä hetkellä hallussa on siis molempien ylävitosten antaminen, takajaloilla seisominen, väistäminen sivuttain, piiloon meneminen(video: http://veerr.kuvat.fi/kuvat/Doni/MVI_9481.MOV), ryömiminen jaja mitäköhän unohdin? Niin ja tietenkin herkun ettiminen väärinpäin olevista pahvimukeista, tolpan tmv kiertäminen, matolle meneminen, molempiin suuntiin pyöriminen ja jalkojen välistä pujottelu. Peruuttaminen on kanssa treenauksen alla.

Niin ja mitäköhän miulla vielä oli :'D Liian harvoin kirjoitan joten liikaa asiaa. Ainiin agility treeneistä vielä hiukan. Vauhtia löytyy jo nyt vaikka muille jakaa ja irtoaminenkaan ei useemmiten ongelmaa tuota. ohjauskuvioista ollaan treenailtu nyt lähiaikoina pakko valssia, valssia, takaaleikkausta ja öö, mitäköhän vielä? Käsitteet ei hallussa! :D Hyvin onnistuu ja intoa on juuri tarpeeksi sopivasti, välillä hiukan liikaakin mutta se korjaantuu helposti pikku jäähyttelyllä.

Korkeuttahan meiltä löytyy n. 48-49 cm ja painoa 16kg joten ihan mukavan kokoseksi ollaan kasvettu. Lievästi löytyy vielä takakorkeutta mutta ei pahasti. Itselaukaisimella otetut kuvat sitten ovat ihan omassa luokassaan :'D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti