tiistai 8. marraskuuta 2016

Treenijuttuja

Niistä treenijutuista ajattelin pyhittää ihan oman postauksensa! Olisi muuten tullut aikamoista romaanimatskua edellisestä tekstistä. Ollaan nyt lähinnä keskitytty tokojuttuihin, kun kokeet kolkuttelevat kulman takana. Ollaan ehditty myös paimentamaan, aksaamaan, rallyilemaan ja pk-hakutreeneissäkin pyörähdettiin. Pitäisi muistaa enemmän kuvata treenejä. Tosin vielä on pystynyt tekemään treenejä aika paljon ulkona, jossa videointikin yksin on haastavampaa. Viime treeneistä olisi videolla Riskin ruutu ja kaukotreeniä seitsemän minuutin ajan. Ainut ongelma, että puhelin oli kaatunut 15 sekunnin kohdalla.Tänään molemmat koirat pääsivät treenirupeaman ohessa hierojalle tsekkaukseen. Etukäteen jännitin, miten Riski osaa käyttäytyä. Eihän se ole koskaan käynyt missään vastaavassa tilanteessa. Aloitettiin katsomalla Riskin liikkeet pihalla, sähköjäniksen juoksuttaminen löysällä hihnalla ja ilman houkuttelua osoittautui yllättävän vaativaksi tehtäväksi. Onneksi ammattilainen ilmeisesti huomaa pienissäkin ravipätkissä puutteet ja vahvuudet. Otettiin molemmat koirat sisään, ettei tarvitse kylmässä autossa odotella. Riski ensin häkkiin nukkumaan ja Doni pääsi ensin käsiteltäväksi.

Donia on hoidettu monet kerrat ja sitä on todella helppo käsitellä. Se ehtii kellahtaa kyljelleen rapsuteltavaksi jo ennen kuin ehdin edes pyytää kelpietä kyljelleen. Kyljellään se pötköttelee kiltisti koko hieronnan ajan ja puolen vaihdon yhteydessä yrittää kerjätä vähän maharapsutuksiakin. Donista ei löytynyt pieniä kireyksiä lukuunottamatta mitään suurempia jumeja. Hyvä niin! "Unitakkina" toimiva BOT-loimi ja magnesium varmasti pelittävät reikäpää kelpien menoa tasaamassa.

Riski harrasti ilmeisesti mallioppimista, se katseli uniensa välissä toisella silmällä hoidettavaa Donia. Kun oli kelpojen vuoronvaihdon aika, Riski tuli venytellen ulos häkistä ja Doni mökkiin. Riski vähän haisteli paikkoja ja kävi maahan makaamaan. Aloitettiin käsittelyä jo siinä makoillessa, ja melkein heti Riski kävikin itse kyljelleen. Siinä makasi Riski käsiteltävä ihan kuin olisi jo useammankin kerran hierottu. Takaosastaan oli aika tukossa, Riski hyppäsi viikko-kaksi sitten aika pahasti pallon perässä ja tuli suoraan pyllylleen maahan. Oli siis tiedossa, että saattaa löytyä suurempaakin jumia. Riski antoi kuitenkin nätisti käsitellä kipeätkin kohdat, eikä yrittänytkään nousta pois. Lähti onneksi vastaamaan hoitoon erittäin hyvin ja saatiin kelpien runko suoraksi ja nyt vaan kovaa menoa.


Agitreeneissä ollaan puuhattu paljon keppien parissa. Hienoa huomata, miten nopeaa kehitystä tapahtuu, kun saatiin pienen kelpien lamppu syttymään. Vaikkei olla montaa kertaa viikossa hallille päästykään, niin jo pelkästään ohjatuissa tehdyissä toistoissa tapahtuu isoja harppauksia. Varmaan auttaa myös asiaa, kun olen pyrkinyt etukäteen suunnittelemaan keppitreenit ja etukäteen miettinyt, monta toistoa tehdään, mitä häiriötä lisätään ja monta ohjuria otetaan pois. Viime treeneissä tehtiin toistoja kuudella kepillä, ohjurit ainoastaan ensimmäisessä ja viimeisessä kepissä ja sain juosta vierellä. Nyt treenataan kuntoon eri lähestymiskulmat, otetaan ohjurit kokonaan pois ja vaihdellaan vielä ohjaajahäiriöitä. Kun saadaan kuudella kepillä pujottelu varmaksi, lisätään puuttuvat kepit mukaan.
Doni on päässyt muutamia kertoja myös treenaamaan ihan ohjattuihinkin. Ollaan treenailtu ihan vaan mukavuusalueella kivoja juttuja ja fiilistelty menemään. Keppiosaamista ollaan myös vahvisteltu ja treenattu mm. seinään päin pujottelua minun ottaessa sivuetäisyyttä. Kontakteilla on vähän esiintynyt possuilua, saatiin vasta viime kuussa puomi hallille ja ei olla sitä montaa kertaa tehty.

Käytiin molempien koirien kanssa lauantaina möllikisoissa rallittelemassa parit radat. Riski sai kaahailla putkirallin uusinnan kera ja Doni 2lk kisaavien radan. Riskin kanssa ekalla radalla ohjaaja vähän nukuksissa ja unohti, että agikelpie 2.0 pitää ohjata hypyille, eikä voi vain olettaa. Riski kaahasi varmaan ainakin kolmesta hypystä ohi ihan ohjaajan mokista. Uusinnassa olikin mukana aivan possukelpie. Lähdöstä karkasi saman tien, palautin, ja karkasi vielä kerran. Tästä hienosta ideasta johtuen lähti sitten kokonaan pois radalta. Saatiin onneksi, kiitokset järjestäjille, kokeilla vielä onneamme ja kelpie tapitti kiltisti lähdössä. Nyt ohjaajakin oli kartalla ja kelps kulki aika mainiosti. Yhdestä hypystä ajautui ohi, jonka korjasin. 5vp ja kaikkien säkäluokkien nopein aika. Hieno viipels!

Donin kanssa käytiin lähinnä vain fiilistelemässä. Olen ehkä virallisesti saavuttanut jonkun sunnuntaiharrastelija-tittelin. Lähdin jo sillä fiiliksellä että kiva rata, mennään tekemään kivaa agia. Ekalla kulki hienosti, välistävetoonkin tuli hyvin, mutta lipsahti väärään putken päähän. Muuten oikein mallikas. Uusinnalla olin ehkä lepsumpi ja hölmöiltiin vähän sitä sun tätä. Video uusinnasta, ajattelin juosta tarkoituksella puomilla ohi, kun ekalla radalla oli vähän possu. Ei kyllä kestänyt nytkään, ja annoin olla. Ei näin.

Video, jonka Veera (@zergggiew) julkaisi


Riskillä alkaa olla liikkeet avoa varten aikalailla hanskassa ja saan astella sen kanssa kehään luottavaisin fiiliksin. Tietysti se on vielä ihan kakara, joten ihan mitä vaan voi tapahtua. Jäävien erottelu tuottaa suurimpia pulmia. Seisominen on seuraamisen yhteydessä vielä epävarma, mutta oikean asennon arvottuaan tekee kyllä napakan ja varman stopin. Epävarmuuden iskiessä tekee herkästi istumisen. Näitä nyt vahvistellaan koko ajan. Ruutuun ollaan saatu paikan suhteen mukavasti varmuutta ja hakeutuu itsenäisesti kunnolla taakse. Noudossa ollaan tehty luopumista ja vauhtinoudon kautta palautuksia. Näissä pitää nätisti, eikä yritä mälvätä.

Donin kanssa ollaan yritetty vähän pureutua kokeessa ilmenneisiin juttuihin. Ruudun seuraamista ollaan yritetty tehdä paljon, ja on niissä skarppina. Kokeessa kuitenkin mokannut? Kaukoihin ollaan tehty häiriöitä ja pitkiä odotusaikoja, ja niissä on ollut myös skarppina. Ajattelin tehdä sille nyt ennen seuraavaa koetta paljon vaikeita treenejä, jotta saisin kelpien aivot pysymään skarppina ja tietysti sekaan helppoja. Kokeen ongelmista suuri osa olisi varmaan korjattavissa skarpimman mielentilan kautta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti