keskiviikko 16. marraskuuta 2016

Nehä sanoo et tääl on tärkeint olla onnellinen


Olipas mukavan toimelias viime viikko. Noora oli Jyväskylässä kleini Röllin ja bc Nellan kanssa joten saatiin reippailuseuraa joka päivä. Torstaina tokoa, perjantaina paimennusta, viikonloppu koiranäyttelyturistina ja lauantaina agia. Kelpot olivat varmaan oikein tyytyväisiä sunnuntain vapaapäivään. Alkuviikosta ollaankin jo taas ehditty tokoilemaan maanantaina sekä tiistaina. Riski on ollut hurjan hyvä treeneissä. Innolla odotan perjantaita, että pääsee kokeeseen sen kanssa. Hieno pieni partiopoika. Nooralle isot kiitokset treeniseuroista, paimennuskuvista ja agivideoista.Tokossa ollaan Riskin kanssa keskitytty edelleen niihin perusjuttuihin ilman mitään suurempia kikkailuja. Seuruussa ollaan naksuteltu vähän pääsasentoa ylöspäin ja hyvin nousee. Olen myös alkanut liittämään pään nostamiseen vihjettä, voisi aina muistutella tarpeen tullen päätä ylöspäin. Eiköhän tästä vielä hyvä tule. Peruutusta ollaan tehty myös muutamia askelia. Välillä tulee ihan siististi ja välillä on ihan pihalla että mihin tuo ihminen on menossa. Vaatii ehkä vain toistoa, toistoa ja vielä toistoa.

Jääviin on saatu varmuutta ja seisomiseen "tukevuutta". Häntä vispaa hirveää vauhtia, mutta pysyy paikallaan vaikka menen taakse ja ylimääräiset paikallaan steppailut on saatu kuriin. Olen paljon palkkaillut jättämällä lelun eteen ja takana kävellessä vapautan palkalle. Noutokapulalla ollaan tehty luopumista ja mielentila alkaa muuttua parempaan päin, kun oikeasti luopuu kapulasta. Palautuksia ei olla tehty montaa, vauhtinoudoilla vapauttanut lelulle vasta kun on jo melkein sivulla.


Ruudussa paikkatreenit ilmeisesti tuottaneet tulosta. Menee hyvin syvälle ruutuun.Vähän ehkä tekee banaania juuri ennen ruutua. Nyt juoksutellaan ennen koetta pallolle läpi. Muistin myös vähän testailla, että osaako korjata ruutuun myös sivusta ja näyttää toimivan! Maanantaina tehtiin muutamat merkin kierrot muistin virkistykseksi ja hyvinhän sekin toimii. Istumista ei ole raaskinut paljoa ulkona tehdä, kun kaljulla kelpiellä meinaa olla vähän vilu. Eilen, tiistaina tehtiin Ellan kanssa vähän häiriötä ja Elvi sai juosta luoksetuloja vierestä ja vapautettiin haistelemaan nameja Riskin ympäriltä. Riski oli hieno! Yritti ikein kääntää päätä pois ettei vaan näe mitä toinen touhuaa, eikö se tiedä että tässä pitää istua nätisti? Ei mennyt mihinkään häiriöön.


Doni on tehnyt häiriöitä ja vaikeita treenejä, yllätysyllätys. No, ollaan tehty väliin myös rallyjuttuja ja ihan perustreenejäkin. Vaikeissa on ollut todella hyvin mukana ja skarppina. Asenne on ollut näissä nyt hyvä, eikä mitään turhia "henkselin paukutteluita". Tunnarissa ollaan tehty ylipitkiä rivejä L muodossa, zetaa tehty tuplina ja ohjatussa ollut ruutunauhaa, ruutuja ja merkkejä häiriöinä. Joutunut juoksemaan ruutuje läpi kapulalle ja näissäkin oli tosi hyvä! Selkeästi näkee kuinka aivonystyrät joutuu hommiin, mutta silti on selvinnyt hienosti kaikista versioista. Zetan istumisesta olen hyppyyttänyt kaikki toistot kurre-asennon kautta. Näissä joutuu oikeasti siirtämään painon taakse, ja siten istumisetkin ovat olleet varmempia. Pitäisikö vaan toivoa tämän toimivan myös kokeessa?Perjantaina oltiin lampailla. Alkuun meni tosi nätisti ja siivosti. Vähän kun pääsi "vauhtiin" niin alkoi taas homma vähän flänkeillä hajota. Ei vaan malta, ohjaaja kiristyy, käskyt kiristyy ja koira kiristyy. Ja vielä jos joutuu odottelemaan ja jää silmällä kiinni niin ei tule hyvää. Saatiin vähän pohdittua auki tuota villiä käytöstä. Ei saa antaa yhtään makoilla pidempiä aikoja kytäten lampaita, nostattaa sillä itseään ja kerää kierroksia. Siitä mielentilasta kun yrittää saada nättiä ja pulleaa flänkkiä niin ei toimi. Toisella kierroksella minimoitiin makoilu ja laitettiin tossua toisen eteen. Ja ai että. Saatiin liikkeellä homma rauhoittumaan ja Riski teki taas nätisti töitä. Tämä vaati sen, että itse juoksen ja pysyn jatkuvasti liikkeessä, jotta olen aina ajoissa laittamaan koiraa maasta uudelle flänkille. Ainakin nyt saatiin Riski tekemään nätisti!Launtaille olin ostanut Pete Huotarin agilitykoulutukseen Riskille paikan. Olipas siistiä! Saatiin hirveästi mukavaa kommenttia meidän tekemisestä ja vinkkejä jatkoon. Tehtiin lähinnä pientä pätkää ja keskityttiin vaikeisiin kohtiin. Ja opeteltiin ohjaamaan valssia oikein. Miten voikaan olla niin vaikeaa olla rauhallinen ja antaa koiralle silti kaikki tarvittava informaatio. Ja silloin kun olen selkeä niin Riski teki ihan sairaan hienoja käännöksiä! Sama välistävetoihin. Ohjaajalla oli joku hirveä kiire joka paikkaan, niin ei mikään ihme, että koirakin juoksee suoraan. Hyviä ajatuksia, riittää taas treenattavaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti