perjantai 12. elokuuta 2016

Pakko mennä pelkäl sydämellä

Pakko kai pikkuhiljaa myöntää, että ollaan jo kesän loppupuolella. Meni aika lentäen koko kesä. Kolme varsinaista työpäivää enää jäljellä, jonka jälkeen pitäisi kai tietää mitäs sitten? Ainakin pidetään hauskaa ja nautitaan kelpoje kanssa syksyn aktiviteeteista. Kaikkea kivaa onkin rustattuna kalenteriin! Doni on ilmoitettu agikisoihin, erkkarin ilmot pitäisi rustailla, Riskin kanssa lähdetään kelpieporukan kanssa leirille, Kuusamosta ja Pyhältä on mökit varattuina ja pentutreffit ja vaellusreissut odottavat ihan kulman takana. Niin siistiä! 

Muutenkin ollaan kyllä keretty vaikka mihin. Talven pimeydessä ehtii sitten loikoilemaan sohvan nurkassa. Doni jäi maalaislomalle ja on päässyt mökkeilemäänkin. Kouvolan kokeen peruin, kun aikataulut olisivat olleet "hiukan" tiukoilla. Varasin sitten viime sunnuntaina hiukan extempore ideana koepaikan keskiviikolle Seinäjoelle iltakokeeseen. Pienen narinan jälkeen kepokin suostui matkaseuraksi. Joten kamat kyytiin ja menoks! 


Tuomarina oli Veijo Kinnunen ja alokkaassa 9 koiraa, Riski viimeisenä vuorossa. Vähän rupesin jo jännäämään paikkamakuuta, kun näin meidän viereisen koiran olevan vähän poissa kuulolta hengaillessaan. Paikkamakuuseen mennessä sain Riskin kivan oloiseen moodiin ja hyvällä kontaktilla kehään. Sitten puhkesi ohjaajan kupla kun kuulin tuomarin sanovan viereiselle "Sun koirasi lähti" ja samalla huomaan ison rhoden hölkkäilevän pitkin kehää. Riski oli samalla sekunnilla karvat pystyssä puhisemassa, kun säikähti lähtijää, vaikkei ollut onneksi tulossa Riskiä kohti. Koira saatiin kalasteltua takaisin ja pienen keskustelu tuokion jälkeen tuomari sai koirakon jättämään paikkiksen välistä. Voin sanoa, että elettiin hiukan jänniä hetkiä.... Riski vähän meinaa jännätä uusia isompia koiria, ja ei varmaan tekisi ainakaan hyvää meidän paikkikselle jos ei kestäisikään.... Vähän temputtelin Riskiä ja sain onneksi kelpien takaisin hommiin ja unohtamaan homman. Vähän sillä pää pyöri levottomasti pariin otteeseen, mutta aika rauhassa malttoi makoilla. 

Seuraamiseen mennessä huomasin, että Riski oli kuitenkin hieman varpaillaan. Pari kertaa seuruun aikana parkkiksella haukkui koiria ja Riski meni hämmilleen. Teki kuitenkin hienon seuruun, ensimmäiseen hämmennykseen annoin uuden käskyn kun karkasi oikealle puolelle, toisesta hämmennyksestä vain pysähtyi ja palasi sieltä itse samantien seuruuseen. Luoksetulon jätössä kuikuili myös vähän selkänsä taakse parkkista ja haukkuvia koira kohti. 


Fiksu ja taitava kakara se kuitenkin on! Kokonaisvaikutusta antaessa tuomarin palaute lämmitti, "Tässä koirassa on kyllä kovaa materiaalia, upeaa tekemistä." Lopputulos 193,5p, luokkavoitto, KP ja Tk1!! Riski. <3

Paikkamakuu 10 
   Hienosti läsähti alas ja reipas ylösnousu. 

Seuraaminen 8,5 
   Kerran hämmentyi haukkuvista koirista ja valahti oikealle puolelle, toisen kerran vain pysähtyi ihmettelemään ja palasi ilman uutta käskyä seuraamaan. 
Liikkeestä maahan 10
   Hieno! 
Luoksetulo 10 
  Vähän kuikuili selän taakse jätössä, luoksetulo ja sivulle hieno. 
Kapulan pito 9 
  Tyhmä ohjaaja mokasi, varmistaen koiralle yhden ylimääräisen "istu" käskyn juuri kun liikkuri sanoi "liike alkaa". 
Kaukot 10 
Hyppy 10 
Kokonaisvaikutus 10Ollaan käyty myös agitreeneissä ahkeraan, juoksuA meinaa vähän tökkiä, se tarvitsee vielä ehkä enemmän ihan vauva-helppoa treeniä. Kepeillä pyörittiin myös hetkellisessä epätoivossa kelpien purressa ja räyhätessä ohjureille samalla kun loikki niistä yli, ali ja läpi. Hups. Keskusteltiin vähän pelisäännöistä ja nyt ollaan vilauteltu jo hienoja pätkiä. Ratkaisun avaimena laitettiin kepit (6kpl) ihan kapeaan kujaan, ja saatiin sen kautta enemmän onnistumisia. 

Hakumetsässä käytiin ensimmäistä kertaa heinäkuun alun jälkeen. Treenit ovat olleet tauolla normaalien työläisten lomaillessa. Riski palasi vielä pätevämpänä tauon jälkeen metsään. Ajattelin että saa luukuttaa ensin koivista suurimmat vauhdit pois suorapalkoilla. Oli hurjan pätevä! Joutui vähän käyttämään nokkaansakin kun ei meinannut kolmas ukko millään tarkentua, mutta onneksi kelpieen on asetettu varsin tehokas nokka. Hieno! Kolme oli suorapalkalla valmiina ja loppuun kolme irtorullilla näytettynä. Näissäkin ihan hurjan pätevä! Ollaan kotitreeninä opeteltu käsikosketuksen kautta lelujen palauttamista käteen, ja nyt sama käsky testissä rullien kanssa. Ei tiputtanut kertaakaan vaan rulla palautui jokaiselta oikein kunnon tökkäyksellä käteen. Palkkasin namilla rullan tuonnit, mutta eipä olisi kannattanut. Namit eivät edes kelvanneet kun oli niin kiire maalimiehen luo "oikealle" palkalle. Parempi näin päin. :D Ensimmäisellä näytöllä unohti mistä oli maalimiehen löytänyt ja juoksutti hirveää kyytiä vierestä ohitse, seuraavilla äänet näytöille lähtöön ja teki myös hienot näytöt. 


1v 5kk

2 kommenttia:

  1. Onnea vielä hienosta ykköstuloksesta ja luokkavoitosta sekä koularista! :) noi on kyllä aina jänniä ja kurjia tilanteita kun paikkiksesta koira lähtee omille teilleen :( onneksi ei ainakaan teidän iholle tunkenut karkuri.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep! Toivotaan että selvittäisiin tulevaisuudessakin ilman läheisempää tuttavuutta karkureista....

      Poista