keskiviikko 24. elokuuta 2016

Kun aurinko nousee on pakko liikkua


Tänään on Riskillä vapaapäivä ja Doni pääsee tuuraamaan sitä agitrreeneihin. Riski on onnellinen pieni (tai siis suuri) sohvanvaltaaja, joka on kyllä vapaapäivänsä ansainnut. Ettei kuitenkaan ihan löhöilyksi mene, niin käytiin kuitenkin reippailemassa pitkä metsälenkki aamusta.Lähes kahteen viikkoon taas venynyt päivitystahti ei yhtään ainakaan auta muistelemaan menneitä. Riski on ehtinyt joka paikkaan, Doni palannut Jyväskylän vahvuuteen ja kerennyt sekin vaikka ja taas minne. Riski pääsi tutustumaan bussimatkailuun ja reissasi perheen toisen ihmisolennon kanssa maalle ja mökille. Oli osannut kuuleman mukaan käyttäytyä varsin fiksusti, mitä nyt oli yrittänyt ryömiä alkumatkasta moikkaamaan edessä istuvaa. Mökilläkin oli ollut porukoiden mukaan ihan miellyttävä, saanut hepuliralleja pihanurtsilla ja yöllä vallannut puolet sängystä. 

Riski on päässyt tokotreenien lisäksi hakumetsään, agilitykentälle ja paimentamaan ja viikonlopulle tiedossa leireilyä kelpiejoukossa. Doni on myös palannut tauoltaan tokotreeneihin, agilitykisoihin ja hakumetsään. Huhhuh. On siinä ihan tarpeeksi ohjelmaa kahdelle kelpolle ja vain yhdelle ihmiselle.


Tokojutut säästän suosiolla omaan postaukseensa. Riskin AVO-treenit vaativat vähintään romaanin mittaisen yhteenvedon että missä mennään minkäkin kanssa. Aloitetaan vaikka käänteisessä järjestyksessä eilisistä hakutreeneistä. Käytännönsyistä (en viitsi jättää Donia yksin, kun ei ole varmuutta osaisiko se käyttäytyä) molemmat koirat olivat mukana ja molemmat saivatkin treenata. Doni aloitti, 4 mkuaalimiestä ja välissä pari tyhjää. Pelitti ihan hurjan hyvin! Nyt umppari oli auki ja aloitti silläkin ilmaisun ihan normaalisti. Ensimmäisen tyhjän teki aika piikkinä, mutta upposi takarajalle asti kuin juna raiteillaan. Toinen tyhjä oli siisti laatikko, senkin luukutti ainakin riittävän syvällä. Kaikki löydöt hyviä ja työskenteli hurjan hyvin, vaikka yksi maalimies olikin varmaan 30m aluetta taaksepäin kunnon ryteikön takana. Kyllä sillä nenä nähtävästi pelittää.

Riski puuhasi pelkät lyhyet treenit, pelkästään 3 ukkoa, valmiina piiloissa noin puolessa välissä aluetta, jotta näen kehua kun ottaa rullan. Keskimmäiselle jäi seisomaan rulla suussa ja koitti tarjota takaisin maalimiehelle, mutta kutsusta lähti tuomaan. Muilla otti nätisti rullan ja lähti tuomaan samantien. Nyt jätin namittamisen rullantuonnista pois ja pelkät kehut, koira liinaan ja "näytä". Kaikilla näytöillä vei suoraan täyttä vauhtia maalimiehelle, jolta palkka. Hurjan hyvät treenit, molemmille!


Paimentamassa käytiin viime viikolla Muuramessa Hannan kanssa. Olipas taas siistiä! Riski oli ensimmäistä kertaa alusta asti ihan hurjan pätevänä kuulolla ja hallinnassa, ei tarvinnut kertaakaan keskustella maahanmenoista tai rynnimisestä. Paimennusflow. Tehtiin suuntien opettelua ja ihan peruskuljetusta. Tuli hankittua 5 kerran sarjakortti, joten täytynee muistaa sopia käyntejä useammin!


Ainiin ja vielä ne agilityt! Riski on käynyt ryhmätreeneissä ja vahvistettu yksittäisiä esteitä. Rengas ja pituus alkavat olla jo aika hyvin hallinnassa, rengas vaatii vähän lisää treeniä ennen kuin uskallan liittää radalle, mutta pituutta ollaan radalla jo tehty. Doni hoitaa sitten sen kisaamispuolen. ;) Laukaalla ralliteltiin 3 radan verran, HYL-15-15. Jälkimmäisillä molemmilla 2 kieltoa ja 1 rima, molemmilla vieläpä pari sek yliaikaa, ohhoh. Oli kyllä tiukat ihanneajat, mutta meillä meni ihan useampia sekunteja kyllä noihin säätämisiin. Pitää kyllä olla tyytyväinen, koira kulki hyvin ja oli kaikin puolin oikein mukava kisakaveri! Kisoista ei ole videotodisteita, mutta alla pieni pätkä meidän instasta ja viime viikon treeneistä.

Video, jonka Veera (@zergggiew) julkaisi
2 kommenttia: