tiistai 7. tammikuuta 2014

This is not the time to shirk

Ollaan treenattu. Hurrjasti treenattu. Loma on hyvää aikaa, ehtii valoisaan aikaan tehdä kaikkea kivaa. Ja Donillekkin varmaan on kelvannut? :) Tänään palattiin kuitenkin taas arkeen ja kouluun. Pieni tiivistys kuitenkin viime viikkojen treeneistä ja hommailuista, kilometripostaus siis luvassa. Ensimmäisenä mainittakoon, että ilmoitin Donin Mikkeliin 25.1. kokeeseen, ja minnekkä muuallekkaan kuin EVLään..  
Aloitettiin myös parin viikon tunnariprojekti, jonka tarkoituksena on saada onnistuminen/kaksi päivässä iltaruokaa(tai vaihtoisesti aamulla) ennen. Yritys kasvattaa Donin itseluottamusta kapuloilla, ja parissa päivässä ollaan jo selvästi tultu parempaan päin. Olen huomannut, että Donilla nostelua tapahtuu kun koira ei luota omaan nenäänsä. Viime aikoina on myös ottanut oman, tiputtanut, käynyt haistelemassa pari kertaa väärät ja palaa taas omalle. 

Tänä vuonna ollaan jo ehditty: jälkimetsään kahdesti, keppejä löydetty 14/15, metrejä yhteensä melkein 600, tokoa paristi ja seitsemän kertaa pelkkä kahden tunnarin treeni.

Jälkihommista, torstaina 2.1. tehtiin 260m jälki, jolla oli keppejä 7, yksi polun ylitys, pohjana kuusi/kangasmetsää ja jäljellä ikää n. 30min. 3 suoraa kulmaa ja 4 loivaa. 
Jäljellä alkuun taas vähän liian vauhdikasta, keppeihin reagoi onneksi hyvin. Toiselle kepille asti mentiin aika vauhdilla, jonka jälkeen vauhti tasaantui melko hyväksi. 5. kepillä meinasi rynniä ohi, annoin liinasta vähän enemmän jarrua, ja ilmaisi kepin! Loput kepit ilmaistiin jo ihan tosi mallikkaasti! Leveän polun ylityksessäkään ei mitään moitittavaa, vaikka ensimmäistä kertaa tehtiin tälläinen. Tarkasti yhdellä nuuhkaisulla polun jonka jälkeen jatkoi automaattisesti jälkeä. Kulmat teki hyvin. 

Sunnuntaina, 6. päivä tehtiin taas jälkeä, pituutta 300m. keppejä 8, yksi matalan puunrungon ylitys ja ikää jäljellä n. 30min. Pohjana kangasmetsää joka oli ajoittain hiukan kosteaa ja ensimmäiset vajaa 100m melko runsasta varvikkoa. 5 suoraa kulmaa ja 3 loivaa. 
Alun maasto oli melko vaikeaa, joka vaikutti vauhtiin positiivisesti(hidasti) ja teki tarkempaa työtä. Ensimmäiset 100m hyvää vauhtia, jonka jälkeen vähän rynnimistä yhden välin, mutta kepin ilmaisun jälkeen tekeminen vähän rauhoittui. 2. kepistä meni ohi. Muut ilmaisi hyvin. Kulmissa ei mitään ongelmaa ja muutenkin hyvää ja tarkkaa työtä. Joskin miun makuun mennään vähän liian kovaa...


Ja sit tokoja kanssa, perjantaina 3. päivä oltiin kaksistaan kentällä ja Donilla ohjelmistossa merkkiä, kaukoja pienesti ja seuraamista. 
Aloitettiin merkille lähetyksistä läheltä. Läheltä tekee hyviä ja tiiviitä (menee lähelle merkkiä). Kauempaa kuitenkin tarkkuus kärsii, eikä osaa uudesta käskystä huolimatta korjata lähemmäs? Tehtiin pari hyvää läheltä suuntia vaihdellen, joiden jälkeen saatiin pidemmästä matkasta yksi hyvä, johon jätin. 
Kaukoissa testasin miten kestää tekniikka kauempaa(kisamatkasta) kasassa. Ja, no ei kestä. Etenee, eikä ole niin tarkka kuin läheltä... Treeniä, treeniä. Tehtiin vielä ihan namin perästä vaihtoja joiden jälkeen päätettiin hyvään sarjaan 5metristä.
Seuraamisessa pelkkää kivaa asennetreeniä patukalla ja jee oli tosi hyviä ja hyvä Doni! Tarkkaa sekä tuntuu ja näyttää hyvältä. 

Eilen, maanantaina, käytiin Johannan ja vesikoirien kanssa tokoilemassa Tapiksella. Aloitettiin paikkamakuulla, jonka jälkeen Donille hiukan ruutua, metskulla palautuksia, seuraamista ja tunnaria.
Paikkamakuulla pituutta n. 3min, ei ihmeellisyyksiä. Hyvin makasi. Jatkettiin ruudulla, johon ensin yksi lähetys merkin kautta pallo palkalla jonka jälkeen pari toistoa pelkälle merkille. Ruutu hyvä. Paikka takana, ja vauhtihan oli tietysti täysiiii. Merkit kanssa hyviä, parempia kun perjantaina kotona.
Metskulla tehtiin nostoja ja palautuksia. Metskulla ote paaaaljon parempi, kun mitä se on ollut esim viime syksynä. Aavistuksen löysästi pitää edelleen, mutta nostot nopeita ja pystyy jopa juoksemaan kapula suussa kalistelematta. Sivulla epävarmempi metskulla kuin normikapulalla ja ei tee niin tarkkaa perusasentoa. Tälle pitäisi vaan tehdä paaaaljon treeniä metskun kanssa eri variaatioina. Nyt olaan tehty pa treeniä vaan normikapulalla. Tsemppaa kumminkin hyvin.
Tauon jälkeen vähän pidempää seuraamista. Tehtiin melko pitkää suoraa. Tosi hyvä asenne ja etenkin tarkkaa!
Tunnarissa tehtiin ensin n 10m matkalta miljoonatunnari, jonka jälkeen Johannan liikkuroimana normitunnari n 5m matkasta. Nosti molemmilla kerroilla oman heti sille sattuessaan. Ei nostelua, pudottelua, mälväämistä. Ei mitän. Hyvä Doni! Liikkuroidulle vaadin vielä pa, siinäkin tarkka ja ote tiukka.


Tunnariprojekti treeniä tehty nyt lähes joka ilta, maanantain treeni päivällä tapiksella, joten illalla ei tehty.
Onnistumisprosentti kasvaa. Ollaan tehty vaihtelevasti 1-2 tunnaria per päivä, ensimmäisenä päivänä kolme, kahden ensimmäisen epäonnistuttua. Seitsemän treenin jälkeen näkee jo pientä itsevarmuuden kasvua. Esimerkkinä tämän illan treeni etupihan nurmikolla, koira laukalla kapuloille, osui toisella omalle, jonka nappasi heti suuhun ja lähti palauttamaan laukalla. Vapautus ja palkka. Ja iloinen omistaja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti