lauantai 18. tammikuuta 2014

Aurinkoenergiaa

Tykkääntykkääntykkään. Vihdoin talvikelit! Ja vielä oikein nätit talvikelit. Blogiinkin tuli talvi, kiitokset Miiralle uudesta ulkonäöstä. Touhuiltukkin ollaan, vaikka vähän pakkanen hyydyttääkin. Etenkin sormet kärsii pakkasesta kun hanskat on treenatessa vähän epäkätevät. Pahoittelut blogin taukoilusta. Ei ole oikein ollut aikaa päivittää. ps. meillä on bloggerin kautta jo 108 lukijaa, jee!Viime päivityksestä on siis kerennyt hurahtaa aikaa. Tässä välissä ollaan keretty aksailemaan useamminkin ja tokoilemaankin paristi pakkasessa. Toissa keskiviikkona tehtiin ryhmätreeneissä tosi kivaa radanpätkää. Rata sisälsi mm. persjätön puomille ja suoralta putkelta eteenlähetyksen suoralta putkelta. Ja Doni oli ihan huippujätkä! toimi ihan tosi hyvin ja oli messissä koko ajan. Noi vaikeammatkin kohdat toimi hyvin.

Loppuviikkoa lomailtiin ja lauantaina piipahdettiin taas agilityhallilla. Tehtiin ensin vähän agia, jonka jälkeen jäätiin tokoilemaan Marikan & kelpojen, Tiinan & Arwon ja Jaanan & Foxin kanssa. Agissa tehtiin aika kivoja ratapätkiä. Doni toimi tälläkin kertaa tosi hyvin ja reagoi hyvin ohjaukseen. Kepeillekkin haki "pienestä" ihmishäiriöstä keppien aloituksessa huolimatta. :D Toisella radalla oli ykis vaikeampi takaakierto kohta, joka tosin johtui täysin miun omasta liikkumisosaamattomuudestani. Joko annoin koiralle liikaa tilaa peruuttelemalla, en näyttänyt takaakiertoa tarpeeksi hyvin tai olin itse koiran edessä ja sain kelpien syliini. Saatiin kuitenkin rautalankavääntämisen jälkeen pari onnistunutta toistoa. Paljon kiitoksia vain Marikalle hyvistä agi vinkeistä!


Tokossa tehtiin alkuun paikkaistuminen, jonka jälkeen Donille yksittäisenä kaukojen vaihtoja lyhyeltä matkalta ja liikkuroituna ruutu, ohjattu, tunnari ja seuraaminen. Itsekseen tehtiin myös kontakti treeniä. Paikkaistuminen superhieno! Pari koiraa teki samalla makuuta, ja toinen istuva koira oli mennyt maahan. Doni silti hienosti tapitti paikallaan. Tehtiin istumisen jälkeen itsekseen kaukojen vaihtoja. Teki tosi hyviä. Parissa s-m vaihdossa tuli vähän eteenpäin, huomautin molemmilla kerroilla. Tehtiin myös miljoonatunnari pitkästä matkasta yksinään. Nappas saman tien oman ja palautti laukalla. Tän jälkeen kelpie meni tauolle.
Tauon jälkeen liikkuroituna ensin seuraaminen. Tehtiin ihan evl mittainen kaikilla mausteilla. Tosi hyvää seuraamista, ja oli ihan hiljaa koko seuruun, vaikka agihallilla on tupannut ääntelemään. Yhden oikealle käännöksen jälkeen edisti vähän. Muuten hyvää ja vireen kestossa ei ongelmaa, teki loppuun asti samalla hyvällä fiiliksellä. Tän jälkeen ruutu. Hieno tämäkin! Alun kontaktissa oli ongelmaa. Ei tahdo oikein millään nostaa itseään kunnolla istumaan ja katsekontakti on vähän tuntematon sana. Plääh. Oon koittanu tehdä niin että ilman katsetta ei saa lupaa tehdä, mutta en kyllä oikein tiedä onko ollut mitään hyötyä.. Ruudun jälkeen ohjattu, joka olikin vaikeampi kuin uskoinkaan. Ruutu oli ohjattujen takana. Ja sinnehän se lähti painelemaan. Katsekontakti tässäkin ihan hukassa, ja koira ei kuunnellut yhtään. Kun lopulta sain koiran edes merkille asti, niin loppuliike ok.... Tästä taas tauolle.
Tauon jälkeen tehtiin itsekseen metallinoutoa, vinoja heittoja, mitäpä muutakaan. Doni kuitenkin muisti hypätä ennen kapulalle sinkoamista. Hyvien metskujen jälkeen tunnari liikkuroituna kisamittaisena. Piippaili aloituksessa ja oli vähän epätoivoiset fiilikset. Mut kelpie meni ja teki ihan huippuhienon tunnarin. Jes! Tehokuurilla onkin ollut merkitystä?

Keskiviikkoon mennessä ei oltukkaan tehty mitään, ja ryhmätreeneissä olikin sitten poikkeuksellisen yliaktiivipiippauseläin. Ja mikä parasta, videoitiin vielä treenit. Nooo oli siellä ihan hyvääkin. Paljon huonoa. Muutama hyvä kohta. Ei ihan kuulu meidän vahvuuksiin, että ensin mennään täysiä ja sit pitäisi olla kääntymässä. Takaakierto kohtakin handlattiin vaikka jouduin aika kilpajuoksua vetämään kelpien kanssa, ps Doni voitti mutta irtosi takaakiertoon.


Lauantaina taas agilityhallilla. Lauantaita ennen ei oikein keretty duunailemaan kuin pieniä tuskastelutokohetkiä kujan päässä. Epäonnistuneita tunnareita ja zetan sekoitteluaEi niistä sen enempää. Käytiin ensin tunti tokoilemassa. Tällä kertaa seurana Nea & Riina, Johanna & Heta, Ulla & Salama ja Jenni & Rossi. Aloitettiin paikallaoloilla. Tehtiin kaksi lyhyttä pätkää kylmästä johtuen ei viitsinyt kauaa makuuttaa. Donille siis makuuna molemmat. Riviin mentäessä äänteli. Jättäessä piippasi pari kertaa, mutta hiljeni. Makasi ihan ok hyvin, sivulle nousu tosi hyvä. Toisella toistolla jättö ja itse paikkamakuu hyvät, mutta sivulletulossa jumitti päässä.
Donin kanssa jäätiin suoraan tekemään. Tehtiin kaukojen vaihtoja yksikseen ja tunnari liikkuroituna. Kaukoissa tosi hyviä vaihtoja kaikki, tein myös pidemmästä matkasta ja sieltäkin kivoja vaihtoja. Tunnarissa ensin miljoonatunnari, hyvä. Mälvää palauttaessa, mutta toivon ttä menee itsekseen ohi. En viitsi ruveta ainakaan toistaiseksi puuttumaan. Liikkuroidussa kävi pyörimässä ensin kauempana olleen edellisen kasan läpi, jonka jälkeen löysi tiensä riville, josta tarttui saman tien oma matkaan.
Doni meni käymään tauolle ja tauon jälkeen tehtiin vähän kontakti ja merkkitreeniä, sekä ohjattu. Kontakti hukassa alkuun taas. Ei yllätys. Hinkkaamalla saatiin kuitenkin toimimaan edes jotenkin. Ohjattu liikkuroituna. Merkille hyvin, lähettäessä teki pienen ylimääräisen kiepsun, mutta haki kuitenkin oman ilman lisäkäskyä. Palautus hyvä.


Tokojen jälkeen käytiin heittämässä Mattilassa kunnon lenkki koirien kanssa, jonka jälkeen palattiin hallille aksaamaan. Donin kanssa tehtiin yleisesti kaikkia kontakteja radan osana ja keppien aloituksia ja takaaleikkauksia kepeille. Kontaktit hyviää! Ihan supernättejä. Kepeilläkin teki hyviä aloituksia, vaikka uskalsin tehdä aika tiukkojakin takaaleikkauksia!

5 kommenttia:

 1. Ihania talvikuvia ja kiva postaus muutenkin :)

  VastaaPoista
 2. Ihana uusi look, ja kivoja kuviakin vielä! :) Talvikelejä on täälläkin odoteltu, sitä saa mitä tilaa :)

  VastaaPoista
 3. Teidän blogi on arvosteltu Elämää bostoniriiviön kanssa -blogini linkkaa blogisi haasteessa!
  http://lifewithboston.blogspot.fi/2014/01/blogiarvostelut.html

  VastaaPoista