maanantai 29. toukokuuta 2017

A home without a dog is just a house

Kelpojen kanssa ollaan back in business!
Elämä on vähän kuljettanut sinne sun tänne, mutta nyt majaillaan takaisin Jyväskylässä, pienessä yksiöluukussa. Hyvin me tänne mahdutaan, sopu sijaa antaa! Blogi yrittää tehdä paluun internetin ihmeelliseen maailmaan. Käytössä tosin vain tabletti, joten saa nähdä miten tällä laitteella päivittely lähtee rullaamaan. Autocorrect tahtoo ainakin kovasti yrittää auttaa, ei vaan rullata sen kanssa vielä oikein samalla aaltopituudella. No, jospa tämä pikkuhiljaa haluaisi ymmärtää miun ajatuksia.

Talvi kului allekirjoittaneella Lapin ihmeitä ihmetellessä, kelpot saivat viettää kotikoirien elämää etelässä. Kiitokset hoitopaikoille, kovin tyytyväisiltä vaikuttivat. Vappuna palasin takaisin etelään ja ollaan laitettu treenikautta ja normiarkea pyörimään. Motivaatio hommiin on ainakin kohdallaan, hallintaa ei niinkään. Kaikki on vaan liian siistiä ja jeejee kivaa. Noh, eikös se niin mene, että jarruja on helpompi asentaa kuin kaasua. ;)


Ollaan jo ehditty reissaamaankin vaikka minne. Porukoiden luona ollaan keretty jo käydä monta pistäytymistä, Riskin kanssa tultiin hoitopaikastaan Jyväskylään Helsingin visiitin kautta ja nyt vietettiin useampikin päivä Helsingissä. Riski on kyllä jaksanut ilahduttaa reissutaidoillaan. Se nukkuu kerällä syvää unta junassa, bussissa, raitiovaunussa ja lautassa. Ja määränpäässä rauhoittuu vaikka ravintolan lattialle jatkamaan uniaan. Maailman paras cityhurtta, vaikkakin on saanut elellä ensimmäiset vuotensa kaukana kaiken maailman julkisista liikennevälineistä.
Olihan meidän edellisellä Helsingin reissulla ihan tarkoituskin. Torstaina käytiin molempien kelpojen kanssa erikoisnäyttelyssä edustamassa ja lauantaina käytiin Donin kanssa villiintymässä vähän isommissa kyläkisoissa, tokon SM-kisoissa. Sm-kisoista raapustelen lähipäivinä omaa postaustaan.

Kelpoja oli ilmoitettuna erkkariin ihan hurja määrä. Doni sai olla onneksi kunnian olla ainut koira käyttö-luokan uroksissa. Donilla oli vähän pomppufiilis kehässä ja lähes seitsemän vuotiaskin koira voi esittää aika monta eri liikkumistapaa niin halutessaan. Villieläin. Doni lopulta käy-EH1.
Riski kisasi Gran Turismossa jopa 4 muun uroksen seassa. Harmillisesti laatuarvosanoja ei tänä vuonna turisteille jaettu eikä muutenkaan laitettu koiria järjestykseen. Arvostelut tottakai saatiin. Kymmenellä eurolla sai tuplasti enemmän tekstiä kuin reilulla 30 eurolla. ;)

Riski 2v 3kk. Kiitos kuvasta Tiia Hämäläinen!

Doni: 7 vuotias punainen uros. Hyvä pää, hyvät mantelinmuotoiset silmät, hyvä kaulan pituus. Hiukan raskas. Kinnerkulma voisi olla parempi. 
Riski: 2 vuotias suklaan ruskea uros. Erinomainen silmien muoto, mutta väri voisi olla tummempi. Hyvät pään linjat, mutta tarvitsee lisää pyöreyttä poskiin. Hyvä rungonpituus. Hyvä ryhti. Hyvät tassut. Kääntää kroppaa ulospäin liikkeessä ja tarvitsee enemmän draivia. Hyvä turkin väritys.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti