RISKITuisku
australiankelpie uros
s. 23.02.2015

50cm/13,5kg  (6kk)

KoiraNet 

Tokoilee, etsii ukkoja hakumetsästä, kiitää agilityradalla ja pitää lampaat kasassa

Pieni riiviökakara, josta kasvoikin hurja ja suuri. Edelleen luonteeltaan kyllä yhtä kakara ja riiviö. Riskiä on vaikea kuvailla. Opetellaan edelleen tuntemaan toisiamme. Riski on toisaalta hyvin samanlainen kuin Doni, mutta taas toisaalta ovat kuin yö ja päivä. Välillä oikea enkelilapsi, jonka sädekehä vain hehkuu, mutta seuraavalla sekunnilla se murenee pölynä ilmaan. 

6kk
Riskin mielestä parasta on juokseminen, juokseminen ja vielä juokseminen. Metsässä, pellolla, kentällä. Kaverin kanssa tai ilman. Myös Donin niskakarvoissa roikkuminen on aika kivaa. Treenikentällä näkee ainoastaan ruoan, pallot ja ihmisen jonka taskut ovat täynnä edellä mainittuja. Riskin kanssa on ollut helppoa kuljeskella ja tutustua elämän ihmeellisyyteen. Riski on avoin ja reipas. Sitä ei kummemmin kiinnosta mikään ympärillä oleva, eikä se viitsi arjessa välittää mistään ihmeellisyyksistä. Kovin tasapainoiselta se on tähän mennessä vaikuttanut eikä kelpien maailma järky turhista. Treenikentällä se syttyy nollasta sataan, ja rakastaa kaikki häntä huomioivat ihmiset perusteellisesti. 

Toimelias partiopoika joka tekee kaikkensa onnistuakseen ja miellyttääkseen ihmistään. 


Ensimmäinen vuosi ollaan käytetty paikoissa kulkemiseen, suhteen luomiseen ja pohjien rakentamiseen eri lajeihin. Ollaan tutustuttu tokoon, hakuun, agilityyn ja minullekin uuteen juttuun, eli paimennukseen. Riski lähtee jokaiseen juttun aivan koko sydämmellään ja tekee täsmällisesti kaiken. Lampaille se syttyi ensimmäisellä kerralla, heti toisella kerralla aitauksessa se lähti itsenäisesti hoitamaan hommia. Näiden lajien parissa tullaan jatkossakin pyörimään, aika näyttää mihin Riskin harrastuskoiran ura lähtee muovautumaan. 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti