lauantai 10. joulukuuta 2016

Tiedätkö et sussa on vaan kaikki kohdallaan


Tulee vain tuijotettua tyhjää blogger pohjaa. Sormet kyllä liikkuisivat, mutta ei osaa päättää mistä aloittaa. Pimeys ei ainakaan auta asiaa, saa ainakin täällä sisäisen kellon ihan sekaisin. Kello seitsemän olisin jo ihan valmis yöunille. Yritä siinä mielentilassa sitten saada mitään fiksua aikaiseksi. Voin kertoa, ei onnistu. Riski tuhisee söpösti pienellä kelpiekerällä vieressä ja sain muokattua viime viikkojen agilityvideot julkaisukelpoiseen muotoon. Doni lähti toisen puoliskon kyydissä Äidin luo kotiin. Tuntuu jotenkin kovin tyhjältä kun kotona onkin vain yksi koira.

Viime viikko meni aika koiramaisissa tunnelmissa, meillä oli viime viikosta asti hoidossa kelpie tyttö Rieha. Riski oli ainakin varsin tyytyväinen järjestelyyn, kun Rieha jaksoi juoksuttaa ja leikittää pikkukelpoa joka lenkillä. Voi onnelliset hölmöt. En yhtään ihmettele, että nyt uni maistuu tai että koti tuntuu tyhjältä. Riskillä koittaakin nyt lomaa ainakin loppiaisen yli. Lähden itse Lappiin ihmettelemään joulusesonkia ja tekemään töitä. Jännää. Onneksi luottavainen olo, Riski saa jäädä kotiin hyvään hoitoon ja Doni viihtyy varmasti kotona, kun saa juosta vapaana kaikki lenkit. Tammikuussa palataan takaisin arkeen. Pariin seuraavaan vuorokauteen ottaisin mieluusti muutaman lisätunnin. Puolet tavaroista vielä pakkaamatta ja ajattelin lähteä huomenna kiirettä karkuun piipahtamaan Messarissa. Onhan sekin tosin tapa saada asiat kuntoon. Ei. Ainakin takuu varma tapa kuluttaa loputkin rahat.



Molemmat koirat jäivät kokeiden jälkeen jo käytännössä tokotauolle. Yhdet treenit puuhasteltiin vielä molempien kanssa tokojuttuja, mutta saivat sitten jäädä hautumaan. Palataan taas "loman" jälkeen tokon pariin. Agilityä ollaan pari viime viikkoa tehtykin ahkerammin. Riski on lähinnä keskittynyt esteiden opetteluun ja Doni on saanut luukuttaa ratatreenejä. Donin kanssa on vaan niin kivaa aina välillä päästellä menemään. Kepeillä se tekee hienoja ja varmoja suorituksilla, mutta kontakteilla on vähän meinannut ruveta possuilemaan kun ei olla aktiivisesti treenailtu. Aalla etenkin huomaa, jos antaa parikin kertaa juosta läpi. Kahdet treenit piti natseilla kriteeristä, keskiviikon ryhmätreeneissä tarjoili molemmille kontakteille hienoja vetoja.


Riski on tutustunut vähän paremmin keinuun ja sen opiskeluun. Keppejä ollaan yritetty tehdä kaikissa treeneissä ja niissä alkaa vilahdella jo ihan superhyviä suorituksia. Tehoviikon jälkeen saa hyvillä mielin jättää nämä hautumaan kelpien päähän. Puomilla löydettiin vihdoin vipu, jolla saa napsautettua kelpien aivoihin = -merkin puomin ja laatikon välille. Nostettiin alastuloa maasta ihan vaan kymmenellä sentillä ja lamppu syttyi. Puomitreeneistä ei ole valitettavasti kunnollista videota, mutta eiköhän ala tämäkin rakentumaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti