lauantai 28. helmikuuta 2015

Vastausia, part 2.

Part 2, ja loput vastaukset kysymyksiin. Olkaas hyvä. 

Harrastukset:

Millä tekniikalla olet opettanut Donille tunnarin?
Alkuun tehtiin oman etsimistä, jonka kautta siirryttiin lisäämään vieraita kapuloita lähelle ja silti oma piilossa. Jossain vaiheessa ruvettiin tekemään paljon miljoonatunnareita ja vahvistamaan sitä haistelua. Tehdään edelleen miljoonatunnarilla jonkun verran toistoja, avaa hyvin koiran nenää ja rauhoittaa.


Mitä koiraharrastusta et ole kokeillut, mutta haluaisit?
Vepe voisi olla mukavaa, Doni rakastaa uimista ja asuisi kesät järvessä. 

Onks sulla suosikkikouluttajia esim. tokon tai agilityn puolella? Jos on, miksi juuri ne tyypit?
On. En tosin ole paljoa käynyt ulkopuolisten koulutuksissa, mutta silti ehtinyt muodostua pari kouluttajaa joiden oppiin menisin uudelleenkin ja myös niitä joiden koulutuksista en ole hyötynyt. Tykkään positiivisista kouluttajista, mitkä kertoo myös niitä hyviä puolia. En halua erikseen nimiltä mainita, mutta suosikkikouluttajia yhdistää aika pitkälti mustavalkoisuus ja reiluus koiraa kohtaan. Kerrotaan selkeästi mitä halutaan ja milloin on onnistuttu. Epäonnistumiset merkataan, mutta koiraa ei kuitenkaan kuskata minnekkään saunan taakse.

Mitä lajia et halua harrastaa ja miksi?
Mitään "ei missään nimessä" -lajia en osaa nimetä. Koiratanssiin ei ehkä tulla sekaantumaan, vaatii liikaa luovuutta ohjaajalta. Näyttelyharrastajaksi oma hermorakenne ei soveltuisi, loppupelissä oma osaaminen ei vaikuta tulokseen ja olet täysin muiden armoilla.


Miten olit ajatellut opettaa Donille uuden EVL-ruudun "merkin"?
Luultavasti turvaudun kosketusalustaan ja sitä häivyttämällä/pienentämällä eteenpäin. Korjataan ensin vanhat ongelmat ennen kuin lähdetään ratkomaan näitä uusia. 

Miten olet opettanut merkin kierron?
Ensin puun/tolpan kierrolla(selkeämpi koiralle). Siitä yhdistelty muihin elementteihin kuten merkkiin. 

Haluaisitko lähteä ulkomaille tokoilemaan/agiliitämään yms?
Ehdottomasti! Pieniä suunnitelmia on jo muhimassa. 


Onko sulla jotain kaavaa minkälaisia tokotreenejä yleensä teet?
Ei niinkään. Tehdään aika kausittain töitä tiettyjen asioiden kanssa, jolloin treenit painottuu tiettyihin asioihin. Mitään kaavaa en ole koskaan halunnut muodostaa.
Miten olet opettanut seuraamisen?
Tää on aina paha, koska en osaa oikein vastata. Ollaan muistaakseni rakennettu askelien ja perusasentojen kautta ja naksuttimella vahvistamalla.

Ihminen: 

Jännitätkö (toko/agi)kisoja?
Koko ajan vähemmän! En ole ollut koskaan kova jännittäjä, mutta aina sellainen pieni jännitys meinaa puskea pintaan. Kisaamaan oppii kisaamalla. Hektisen koiran kanssa jännitys myös vähän kostautuu, ei voi olla hetkeäkään keskittymättä koiraan jos haluaa säilyttää sen oman kuplan. Paikkamakuut aiheuttaa pahinta jännitystä, on kauheaa kun et näe mitä tapahtuu, eikä ole mitään käsitystä ajan kulusta. Joutuu vaan olemaan ja odottelemaan, vaikkei Donilla onneksi ole mitään suurta paikkisongelmaa. 

Koulutatko itse toisia koirakoita tai kiinnostaako se sinua tulevaisuudessa?
En vedä mitään treeniryhmiä. On vasta viime aikoina päässyt autoilemaan, ja autottomana en voinut sitoutua kouluttamaan. Treenikavereita toki neuvon aina tarvittaessa ja olisi mukava päästä tulevaisuudessa kouluttamaan ainakin tokon puolelle. Aksaryhmäkin voisi olla hauska. 


Mitä koirarotua et haluaisi itsellesi?
Metsästyskoirat eivät ole ihan miun juttu, hienoja koiria jotka ovat varmasti jollekin korvaamattomia. Mitään hyväksyntää ei heru esim englanninbulldogeille, tai muille pilalle jalostetuille. Koiran pitää pystyä juoksemaan ongelmitta tai hengästymättä ensimmäisten metrien jälkeen. 

Jos sulla ei olis kelpietä, niin minkä rodun olisit valinnut?
Varmaankin bordercollie.

Mikä on ollut paras vietetty hetkesi koiran kanssa?
Kisoissa onnistuminen on ollut aina hienoa, etenkin tokon junnu sm voitot 2012 ja 2013 sekä Donin kakkosluokkaan nousu agissa ja tokovalion titteli. Arkielämässä tulee usein mietittyä kuinka paljon iloa koira tuokaan miun elämään ja tietysti ne ihmiset joita koiraharrastuksen kautta olen tavannut. Parhaita hetkiä on kaikki pienet iloisuudet ja "se tunne". 

Mikä koiramaailmassa kiinnostaa sua kaikkein eniten? Entä mikä ei voisi vähempää kiinnostaa?
Luonne ja terveys-asiat sekä koiran käyttöominaisuudet, oli sitten kyseessä paimenkoira, harrastuskoira tai metsästyskoira. Näyttelyt, niihin kuuluva panostaminen ja ympäri maailmaa matkustaminen.



Mikä aihe tulee jo korvista ulos?
Käyttökoirien ihannointi ja se ettei viitsitä etsiä faktatietoa vaan oletetaan koiran olevan sitä hienompi ja parempi mitä pienempi rasvaprosentti sillä on. Ja tietysti tästä aiheesta jatkuva eipäs-juupas taistelu, jota saa seurata vähän joka paikassa. 

Kuinka paljon olet muuttunut ja mihin suuntaan Donin tulon jälkeen, onko mieleesi jäänyt mitään erikoisia tapahtumia tai hetkiä jotka olisivat kehittäneet koiranohjaajana eteenpäin erityisesti?
Paljon. Todella paljon. Miusta on tullut luonteeltani paljon avoimempi, sosiaalisempi ja itsevarmempi. Otan myös palautetta paljon paremmin vastaan ja ymmärrän etteivät muiden mielipiteet ole niitä absoluuttisia tosiasioita. Erikoisista tapahtumista tai hetkistä en osaa sanoa. Tokonuoret -ryhmään pääsy ja siellä treenaaminen toivat kaiken ihan uudelle alueelle ja kehityin koiranohjaajana ihan todella paljon.

Milloin aloitit valokuvauksen ja miten hurahdit mukaan?
En ehkä luokittele valokuvausta harrastuksekseni. Turhan kallista ;) Donin  myötä halusin kivoja kuvia koirastani ja siinä se. Tykkään kuvata amatööri tasolla treeneissä ja joissain kisoissa ja tietysti blogin täytteeksi. Kuvaan lähinnä huvin vuoksi silloin tällöin. 

Onko pentukuume? 
ON!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti