sunnuntai 25. tammikuuta 2015

I may not be there yet but I'm closer than I was yesterday


Hyvin nopeasti huomaa, miten treenaaminen muuttuu kun matkalle asettuu konkreettisia tavoitteita, kuten kisoja. Tällä kertaa olen yllättänyt jo itsenikin. Oon todella laiska talvitreenaaja, ulkona on kylmä ja kentille ei pääse ja halliakaan ei jaksa vuokrata. Tekosyitä toisen perään. Nyt oon kuitenkin viimeaikoina ihan huomattavasti reipastunut ja ollaan Donin kanssa duunailtu päivän aikana parhaimmillaan kaksikin settiä _sisällä_, joo vaikea uskoa itsekään. Ja ihme ja kumma, ne palikat alkaa loksahdella kohdilleen. Onnistuin tosin hävittämään naksuttimen ihan johonkin omaan ulottuvuuteensa joten vähän vaikeuttaa. Hävittäisin kyllä varmaankin oman päänikin jollei se roikkuisi matkassa. Raivasin aikaa lauantaihinkin keretäkseni tekemään treenin Kiitolan hallivuorolle ja onnistuin, vaikka vähän kiirus meinasikin tulla. Treeneissä on myös paljon enemmän ajatusta mukana, mietin etukäteen mitä teen ja miten ja treenin jälkeen teen pienen loppuanalyysin päänsisällä. Paljon tehokkaampaa kun miun yleinen "Mennään tekemään jotain kivaa" -asenne.

Sisätreeneissä on ollut aiheena edelleen kaukojen tekniikka (pelittää!), noudon palautusasento ja uusina juttuina tehty vähän tunnaria ja paikkaistumisia. Tosiaan kaukot pelittää, ollaan laitettu vähän jo s-m vaihtoja vanhojen tuttujen s-i, i-s väliin. Huomaa miten paljon enemmän Donin aivot on mukana sisällä tehtäessä ja pään sisällä ihan raksuttaa. Noudonpalautusasento nousee hyvin. Välillä pitää korjata, mutta pääosin pitää itsensä tarpeeksi korkealla. Paikkaistumisia taidettu tehdä kahdet, toinen lyhyempi, varmaan minuutin ja toinen noin kolme. Oikein hyviä.
Tunnaria tänä iltana ensimmäistä kertaa. Lueskelin blogeista hajuerottelun hyödyntämisestä tunnaritreeneissä, joten kelpie koe-eläimeksi ja testi alkakoon. Tehtiin ensin kokeenomainen rivi, ihan ok hyvä, vauhtia liikaa jopa sisällä mutta nosti oman. Sitten alkakoon. 7 toistoa kahdella kapulalla, yhdellä nosti väärän ja yhdestä en saanut selville haisteliko vai nakkasiko suoraan jonkun. Oli paljon rauhallisempi kuin rivillä ja otti oman heti ilman turhaa tuumailua. Oikein hyviä siis. Loppuun vielä yksi vaikeampi, 7 kapulaa seuraavanlaisessa muodostelmassa aivan kiinni toisissaan: -|--|-| oma keskellä poikittain ja nosti ilman arvailuja, jeees! 8/9 siis omia, hyvä treeni.


Torstaina kävin tekemässä seuruutreenit tyhjällä parkkiksella. Doni oli loistava! Duunailtiin ihan jotain yleispätevää, hitaan ja normaalin välisiä temponmuutoksia, autohallin sienää päin kävelyä ja sen lähellä käännökisiä. Oli hyvin mukana ja teki aika tarkkaa työtä. Oon nyt analysoinut johtuisko Donin liikkuroituna seinän lähellä jumitus ainoastaan miun kävelystä? Koska aina kun varsinaisesti ajattelen asiaa treenaavani, se tekee loistohyvää eikä jää yhtään, mutta liikkuroituna jumittaa ja saattaa tiputtaa kontaktin. Voisi siis itse ryhtyä kävelemään reippaasti seiniä kohti ;) Saatiin loppuun hyvää häiriötä parista paikalle tulleesta autosta ja muutamasta aivan vieraasta ihmisestä joita sitten pujoteltiin. Kesti kävellä aivan hipoen vierasta, korvat tipahti, mutta kontakti ja paikka pysyi. Hieno tyyppi, pystyi kasaamaan vaikka ois halunnu mennä tsekkaamaan.


Perjantaina pikatreeni kujan päässä. Kaukot, noudon palautus ja merkki yksittisenä. Kaukoissa otti häiriötä autoa putsaavasta keposta. Vaikkei vilkuillut mitenkään, niin aivot oli hukassa ja sohi vähän mitä sattuu. Tehtiin väliin palautusta, oli oikein pystyssä, kerran jouduin kädellä nostamaan. Oikein reippaana, eikä kytännyt yhtään. Merkillä tekee paaaaljon parempia toistoja ilman ruutua/kapuloita, vaikka niiden läsnäollessa oon palkkaillut säännöllisesti pelkkää merkkiäkin niin ilme on aivan eri. Ruudussa/ohjatussa merkki on vaan "välipysähdys" kelpien aivoissa, "pysähdy tähän niin saat pinkoa ruutuun/hakea kapulan. Eli samaa aivotusta ilmeisesti havaittavissa kun luoksarin stopeissa. Yksittäisenä toimii mutta kokonaisuus kusee ja pahasti. Teki nimittäin todella tiiviitä merkkejä ilman kaarratuksia tai vaanimista. Loppuun vielä kaukot ilman häiriötä ja oli hyvin mukana!


Lauantaina pikainen Kiitola- vuoro ennen töitä. Doni teki noudon palautusta, kokonainen nouto sekä liikkeestä maahanmenon ja luoksetulon. Toisella "kierroksella" tehtiin paikkamakuuta pk-tyylillä. Noudon palautukset oli ihan loistavia kouluttajankin silmään, jeees! Tää etenenee. Ei kytännyt yhtään vaan oli oikein pysty jokaisella. Kokonaisessa noudossa ei meinannut ottaa kontaktia ennen lupaa, mutta tuli lopulta. Nosti hyvin, ja palautus asento pystyssä!! Luoksetulo hömpöteltiin huvin vuoksi. Seuraminen oli kamalaa, poikitti ihan tunteella mutta muussa liikkeessä ei pahaa sanottavaa, eteentulo erinomainen, tälläisiä kokeessa?
En edes muista milloin oltais tehty pk-tyylin paikkista. Mutta nyt käytettiin tilaisuus hyödyksi. Kentällä 2 koirakkoa tekemässä, ja kentän laidalla muutama sinne tänne -heiluva otus. Pyysin apparin vahtimaan, että saan olla selkä koiraa kohti. Ensimmäinen n2min. Kävin kahdesti alkuun huomauttamassa kun haisteli, mutta muuten makasi oikein hyvin ja kuulemma rauhallisen oloisena eikä katsellut ympärilleen. Väliin kävin vapauttamassa ja leikittämässä. Toisella pituutta n 4min, nyt ei haistellut. Vilkaisi kentän laidalla rähähtelevää koiraa puolessa välissä, josta skarppas tuijottamaan miuta. Oli taas oikein rauhallinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti